Keij Dutch Oven 6 QT
Op voorraad

- Niet tevreden, geld terug garantie
- Voor 11:00 besteld, zelfde avond in huis
- Gratis verzending in NL v.a. €89,-
- 9,3 o.b.v. 19.485 beoordelingen
Belangrijkste kenmerken
- ✅ Degelijke gietijzeren pan, geschikt voor barbecue en kampvuur
- ✅ Deksel kan ook als skillet gebruikt worden
- ✅ Inhoud van 5,7 liter, ideaal voor stoofpotten
- ✅ Geschikt voor 18" kamado of groter
- ✅ Handige inkeping voor gecontroleerde stoomafvoer
- ✅ Voorzien van een hengsel met knik voor stabiel ophangen
Veelzijdige gietijzeren Dutch Oven
Deze stevige gietijzeren pan is ideaal voor het bereiden van stoofpotten op de barbecue of in een kampvuur. De pan heeft een inhoud van 5,7 liter en is al voorbehandeld (pre-seasoned), waardoor je direct aan de slag kunt. Je kunt de Dutch Oven direct op het rooster plaatsen, in de hete kolen zetten of ophangen met behulp van een accessoirering.
Deksel met extra functionaliteit
De deksel is voorzien van pootjes, waardoor je deze ook omgedraaid als skillet kunt gebruiken. Daarnaast heeft zowel de rand van de pan als de deksel een kleine inkeping, zodat kookvocht kan ontsnappen als je dat wenst. Wil je juist alle sappen in de pan houden? Dan draai je de deksel iets om deze volledig af te sluiten.
Handig ophangsysteem
Het hengsel van de Dutch Oven heeft een knik in het midden. Hierdoor blijft de pan stabiel hangen aan een ketting en voorkomt dit dat de haak van de ketting gaat schuiven. Dit maakt de pan ideaal voor gebruik boven open vuur.
Geschikt voor diverse barbecues
Met een inhoud van 5,7 liter is deze pan perfect voor gezinnen en grotere gezelschappen. Je kunt de Dutch Oven direct in de kolen plaatsen bij een 18" kamado of groter. Voor grotere modellen kan de pan zowel op het rooster als in de kolen worden gebruikt.
Onderhoud en seasoning
Om je Dutch Oven in topconditie te houden, is regelmatig seasonen belangrijk. Dit doe je als volgt:
- Reinig de pan met water en afwasmiddel.
- Verwarm de pan in de oven of op de barbecue (160-200°C) voor minstens 30 minuten.
- Maak de pan en deksel schoon met een doek of keukenpapier.
- Vet de pan en deksel in met Crisco, geklaarde boter of rijstolie en verwijder overtollig vet.
- Verwarm opnieuw een uur in de oven of op de barbecue.
- Laat de pan afkoelen en verwijder overtollig vet.
- Herhaal de laatste stap nogmaals voor een optimale seasoning.
Specificaties
- Hoogte exclusief deksel: 10 cm
- Hoogte inclusief deksel: 16 cm
- Breedte inclusief handvatten: 36 cm
- Diameter: 31,5 cm
- Diameter bodem: 27 cm
- Gewicht: 8 kg
Price | € 59,00 |
---|---|
Merk | Keij Kamado |
Materiaal | Gietijzer |
SKU | 96800021 |