- Beschrijving
-
Ierse runderen
De runderen in Ierland genieten naast een prachtig uitzicht ook van het zeer malse gras. Geen worden dus dat deze runderen geheel grasgevoerd zijn. De bodem van Ierland zit vol met mineralen en dit proef je terug in het vlees van deze robuuste runderen.
De picanha
De picanha is een typisch Zuid-Amerikaans product, maar natuurlijk hebben alle runderen dit prachtige stuk vlees. De picanha zit in de bil van het rund en kenmerkt zich door de driehoekige vorm en mooie vetkap. Het vlees is redelijk mager, echter vol van smaak. Met een kerntemepratuur van 52-55 graden heeft u een prachtig rose-gegaard stuk vlees op uw bord. Gaar de picanha in zijn geheel en snij mooie, dikke plakken, op de draad.
Contact
Voor vragen of voor extra informatie kunt u ons bereiken via de chatfunctie. U kunt ons ook bereiken op het telefoonnummer: 0172-577 147 of mail naar: info@beefensteak.nl. Wij helpen u graag! - Bereiding
-
Laat de picanha op kamertemperatuur komen. Snij vervolgens de vetkap kruislings in tot en met het onderliggende vlies. Kruid de picanha naar eigen smaak rondom. Gaar de picanha op middelhoog vuur tot een kerntemperatuur van ongeveer 47-48 graden. Grill vervolgens de picanha op hoog vuur aan beide kanten tot het rondom een mooie kleur heeft.
(Let op: het is mogelijk dat door druipend vet steekvlammen ontstaan. Zorg voor de juiste kleding, hulpmiddelen en hou zo veel mogelijk afstand)
Hou een kerntemperatuur aan van ongeveer 52-54 graden. Laat de picanha ongeveer 10 minuten rusten tot een uiteindelijke kerntemperatuur van 55-57 graden (Medium-Rare) of 57-60 graden (Medium).
- Recepten
-
-
Picanha met gebakken uien en Chimichurri bearnaise
Zeer verrassende saus samen met uienringen maken dit samen met de picanha tot een ware smaaksensatie. -
Picanha spies met Chili en Limoen
Picanha zoals ze in Zuid-Amerika vaak maken. Hou rekening met 2-6 uur marineren. -
Picanha met Roze Peperkorrelrub
Picanha met een heerlijke, zelfgemaakte rub. Makkelijk te maken en te bereiden. -
Sauerbraten, gemarineerde Picanha op Duitse wijze
Gemarineerde Picanha op Duitse wijze, houd rekening met 24 uur voor het marineren
-
- Extra informatie
-
Herkomst Ierland Ingrediëntendeclaratie 100% rundvlees Allergie Allergenenvrij, Glutenvrij, Lactosevrij, MSG-vrij, Notenvrij Opslagconditie Diepvriesproduct ≤ -18ºC Rijping Gerijpt Manier van afmesten Grasgevoerd Bereidingsmethode Barbecue, Oven, Grill voedingswaarde energie: 165kcal, vet: 8,1g, koolhydraten: 0g, eiwitten: 22,9g - Reviews
-
Klantenreviews 1 item(s)
- Mooie Picanha voor een fijne prijs!
-
Volle romige smaak!
product
Schrijf uw eigen review