•  
  Vandaag besteld, dinsdagavond geleverd.
 •  
  Bel (0172) 577 147.
 •  
  Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
 •  
  Chat live met ons.

Picanha bereiden

Een Picanha bereiden op de BBQ is eenvoudiger dan u denkt. Wij van Beef&Steak leggen u graag uit hoe u dit op de beste manier doet, zodat u en uw gezelschap genieten van de lekkerste Picanha.

In 4 stappen een heerlijke Picanha bereiden in de oven of op de BBQ

Voordat u gaat beginnen met het bereiden van een Picanha op de BBQ of in de oven, is het belangrijk om het beste stuk vlees aan te schaffen. Bestelt u deze bij Beef&Steak? Dan weet u zeker dat u Picanha van de hoogste kwaliteit ontvangt. Wij bieden u namelijk een unieke garantie. Zodra u het vlees in huis heeft, gaat u als volgt te werk met het bereiden van de Picanha op de BBQ of in de oven:

Stap 1: Kerf het vlees diagonaal in

Door het diagonaal kerven van de Picanha voordat deze op de BBQ of in de oven gaat, zorgt u ervoor dat het vlees gelijkmatig gaar wordt en ook diep in het vlees de juiste temperatuur behaalt.

Stap 2: Kies voor een garingstemperatuur van 160 á 170 graden Celsius

Steek uw BBQ aan of laat uw oven warm worden en leg het vlees erin bij een temperatuur van 160 á 170 graden Celsius voor ongeveer een uur (afhankelijk van de dikte van het vlees). U legt het vlees met de vetrand naar boven en hoeft het vlees tot 5 minuten voor het eind van de garing niet om te draaien.

Stap 3: Draai het vlees om

Aan het einde van het garingsproces draait u de Picanha op de kant met de vetrand. Hierdoor krijgt deze kant nog wat hitte en creëert u een prachtige kleur op het vlees.

Stap 4: Aansnijden en serveren

Zodra het vlees een kerntemperatuur van 55 graden Celsius heeft bereikt, haalt u het van de BBQ of uit de oven. Laat het vlees een aantal minuten rusten en snijd het daarna aan in het verlengde van de vezels. Snijd dunne plakken en serveer het met Chimichurri

Bereid morgen zelf de lekkerste Picanha!

Wilt u morgen zelf een Picanha bereiden op de BBQ of in de oven? Bestel dit heerlijke stuk vlees dan direct in onze webshop. Wilt u nog tips over het bereiden van de Picanha? Bekijk dan onze recepten of bel ons via 0172-577 147.

Van hoog naar laag sorteren

6 artikel(en)

Zoekt u iets heel speciaals?

Wij helpen u graag.

Rating: 9.2, gebaseerd op 13873 beoordelingen.