Selecteer eigen leverdatum
Voor 11u besteld, zelfde avond in huis
Gratis verzenden in NL vanaf €75.-
Recyclebare verpakking

Picanha bereiden

Picanha bereiden

Dit is de beste manier om picanha te bereiden

Picanha steak bereiden is eenvoudiger dan u denkt. Zo komt het vlees volledig tot zijn recht wanneer deze op de barbecue, omdat het dan voorzien wordt van een heerlijke rooksmaak. Wij leggen u graag uit hoe u dit vlees op de beste manier bereidt. Zo kunnen u en uw gezelschap genieten van de lekkerste picanha.

In vier stappen een heerlijke picanha steak bereiden

Voordat u gaat beginnen met het bereiden van de picanha steak, is het belangrijk om het beste stuk vlees aan te schaffen. Bestelt u deze bij Beef&Steak? Dan weet u zeker dat u picanha van de hoogste kwaliteit ontvangt. Wij bieden u namelijk een unieke 100% versgarantie. Zodra u het vlees in huis heeft, gaat u als volgt te werk met het bereiden van de picanha steak:

Kerf het vlees diagonaal in
Door het diagonaal kerven van de picanha, zorgt u ervoor dat het vlees gelijkmatig gaar wordt. Daarnaast kan het vlees op deze manier ook gemakkelijker de juiste kerntemperatuur bereiken.
Kies voor een garingstemperatuur van 160 á 170 graden Celsius
Steek uw barbecue aan en leg het vlees erop wanneer deze een temperatuur van 160 á 170 graden Celsius bereikt heeft. Laat het vlees vervolgens voor ongeveer een uur (afhankelijk van de dikte van het vlees) garen. Leg het vlees met de vetrand naar boven op de barbecue. Het vlees hoeft tot vijf minuten voor het eind van de garing niet omgedraaid te worden.
Draai het vlees om
Aan het einde van het garingsproces draait u de picanha steak op de kant met de vetrand. Hierdoor krijgt deze kant nog wat hitte en creëert u een prachtige kleur op het vlees.
Aansnijden en serveren

Zodra het vlees een kerntemperatuur van 55 graden Celsius heeft bereikt, haalt u het van de barbecue. Laat het vlees een aantal minuten rusten en snijd het daarna aan in het verlengde van de vezels. Snijd dunne plakken en serveer het met een heerlijke chimichurri saus voor de lekkerste smaakcombinatie.

Bereid morgen zelf de lekkerste picanha steak!

Wilt u morgen zelf een picanha steak bereiden? Bestel dit heerlijke stuk vlees dan direct in onze webshop. Wilt u nog tips over het bereiden van de picanha? Bekijk dan onze receptenpagina of bel ons op (0172) 577 147.

... Lees meer
Sorteer
Foto-tabel
sort-descending
Wagyu-picanha
Wagyu Rundvlees
ca. 1700 gram
€ 203,95
usa-picanha
Black Angus Rundvlees
ca. 1600 gram
€ 95,95
Uruguayaanse-picanha
Angus Rundvlees
ca. 1600 gram
€ 67,29
KalfsPicanha
Kalfsvlees
ca. 700 gram
€ 21,79
per pagina