Selecteer eigen leverdatum
Voor 11u besteld, zelfde avond in huis
Gratis verzending in NL vanaf €89
Recyclebare verpakking

USA Grain-Fed Picanha

Artikelnummer: 5170
4,0

Op voorraad





Picanha, ook wel staartstuk genoemd, van het Black Angus USA Grain-Fed rund.
  • Niet tevreden, geld terug garantie
  • Voor 11:00 besteld, dezelfde avond in huis
  • Gratis verzending in NL v.a. €89,-
  • 9,3 o.b.v. 19.485 beoordelingen
Over dit product
  • Staartstuk van het Black Angus USA Grain-Fed rund
  • Een prachtig stuk rundvlees
  • Erg populair in Zuid-Amerikaanse landen 
  • Typische vorm met en heerlijk van smaak
  • Eenvoudig te bereiden
  • Rijkelijk gemarmerd

Wil je de absolute aanrader voor deze zomer? Pak dan de USA Grain-Fed Picanha! Dit prachtige stuk rundvlees is is in korte tijd enorm populair geworden en dat is niet voor niets. Ga met dit karakteristieke stuk vlees voor een unieke ervaring die jij en je gasten niet snel zullen vergeten.

STAARTSTUK

De USA Grain-Fed Picanha is een absolute aanrader. In Zuid-Amerikaanse landen is de Picanha erg populair, vooral op de barbecue. Dit mooie stuk met zijn typische vorm is namelijk heerlijk van smaak en eenvoudig te bereiden. De USA Grain-Fed Picanha is voorzien van een mooi vetkapje (dat hoort op een picanha) en het vlees is rijkelijk gemarmerd. De picanha is een spier achter de lende van het rund, in de buurt van de staart en daarom heeft het de Nederlandse naam staartstuk.

USA BLACK ANGUS GRAIN-FED

Een USA Grain-Fed rund krijgt in de laatste 100 dagen van zijn leven voornamelijk graan gevoerd. Dit zorgt voor een betere marmering én dus een beter gehalte van intramusculair vet in de picanha. Intramusculair vet, ook wel dispersie genoemd, zorgt voor een betere kwaliteit van het vlees. Hierdoor beleef je een ongeëvenaarde malse bite en heerlijk notige smaak. De USA picanha is een populair stuk kerstvlees.

Bij BEEF&STEAK kun je een heerlijke USA Grain-Fed Picanha kopen. Ga met dit karakteristieke stuk vlees voor een unieke ervaring deze zomer en kom erachter waar de Picanha zijn populariteit aan dankt. 

 

Bekijk de bereiding van Churrasco de picanha:

Bereiding

Laat de picanha op kamertemperatuur komen. Snij vervolgens de vetkap kruislings in tot en met het onderliggende vlies. Kruid de picanha naar eigen smaak rondom. Gaar de picanha op middelhoog vuur tot een kerntemperatuur van ongeveer 47-48 graden. Grill vervolgens de picanha op hoog vuur aan beide kanten tot het rondom een mooie kleur heeft.

(Let op: het is mogelijk dat door druipend vet steekvlammen ontstaan. Zorg voor de juiste kleding, hulpmiddelen en hou zo veel mogelijk afstand)

Hou een kerntemperatuur aan van ongeveer 52-54 graden. Laat de picanha ongeveer 10 minuten rusten tot een uiteindelijke kerntemperatuur van 55-57 graden (Medium-Rare) of 57-60 graden (Medium).

Meer Informatie
Herkomst USA
Ingrediëntendeclaratie 100% rundvlees
Opslagconditie Diepvriesproduct ≤ -18ºC
Rijping Nat gerijpt
Voeding 100 Dagen graangevoerd
Bereidingsmethode Barbecue, Oven, Hot & Fast, Grillen, Direct, Indirect
Soort Black Angus Rundvlees
voedingswaarde energie: 165kcal, vet: 8,1g, koolhydraten: 0g, eiwitten: 22,9g
SKU 5170
Reviews
S.
April 2020
Perfect stuk Vlees!
Bij aankomst netjes verpakt afgeleverd, op de verpakking staat USA grain fed Choice wat de een na hoogste kwaliteit van Amerika is en dat zegt wat! ontdooit een uur uit de koelkast op kamertemperatuur laten komen vervolgens de fatcap in ruitjes ingesneden en gezouten en gepeperd en knoflookpoeder erop gestrooid, op de Weber summit charcoal eerst indirect tot ongv. tot kerntemp. 50 graden laten komen en vervolgens even laten rusten om de BBQ te preppen voor direct volop hitte, door de vet sloegen de vlammen alle kanten op waardoor je een echte caveman gevoel kreeg en zolang het vlees geen vlam vat is dat geen probleem! 1 tot 1,5 minuut aan beiden kanten afgefikt waarbij regelmatig gedraaid i.v.m. de vlammen, daarna 10 minuten laten rusten en haaks op de draad gesneden, wat een prachtig gezicht! zo sappig en mooi rose vlees...het water liep me gelijk in de mond en die geur van de aangebakken fatcap hmmmm! :-) achteraf nog een beetje zout en peper op de aangesneden stukken en wat een genot zeg! zeker voor herhaling vatbaar, 1 van de beste stukken vlees die ik ooit heb gegeten. Niet twijfelen, gewoon kopen en je zult geen spijt krijgen!
Nan
March 2020
Perfect
Dit mooie stuk klaar gemaakt met het recept uit smokey goodness 2. Gegaard tot 52 graden en het was echt heerlijk. Top stuk vlees en niet te veel vet.
Berton
February 2020
Zoo boterzacht en smaakvol
Gewoon heerlijk, daar de storm en regenbuien het niet toe lieten om in me smoker te bereiden deze keer in de oven. Alleen wat zout en peper tot 53 graden. Perfect stuk vlees.
Remco
December 2017
Fantastisch stuk vlees: mijn bereiding
Eerste kerstdag, deze prachtige Picanha... goddelijk!!! De allerlekkerste Picanha ooit!
Rustig ontdooien en op temperatuur laten komen. Goed droog gedept. Kruislings om de cm ingesneden. En ook gelijk met twee sneden de draadrichting van het vlees gemarkeerd aan de onderzijde. Toen iets ‘anders’ gedaan dan anders. Een natte marinade van tomaat, bosui, basilicum, salie, tijm, rozemarijn olie en sinaasappel (staafmixer) en zes uur gekoeld marineren. Wederom rustig op temperatuur laten komen en kamado aangestoken en op 150 laten komen. Tijdens het garen wat rookhout toegevoegd (Hickory & Beuk). Na een uurtje bij 50 graden ingepakt in alu. Kamado omgebouwd en boven directe vlammen, met de deksel dicht afgegrild. Van het vuur, 10 min rust in alu folie... haaks ok de draad gesneden. Verrukkelijk!!! Het vlees kan prima zonder de kruiden of de rook. Maar dit maakte het echt bijzonder.
Marcel
May 2017
Bizar lekker
Supermals stuk vlees! Wat een genot... Smelt op de tong.
2700 gram picanha op een normale bbq ongeveer 5 uur gegaard. Daarna flink afbranden op het vet. Ongelooflijke smaak!
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: USA Grain-Fed Picanha
loader
Bezig met laden...

check-circle U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.