USA Grain-Fed Picanha
Artikelnummer: 5170Op voorraad
- Niet tevreden, geld terug garantie
- Voor 11:00 besteld, dezelfde avond in huis
- Gratis verzending in NL v.a. €89,-
- 9,3 o.b.v. 19.485 beoordelingen
- Staartstuk van het Black Angus USA Grain-Fed rund
- Een prachtig stuk rundvlees
- Erg populair in Zuid-Amerikaanse landen
- Typische vorm met en heerlijk van smaak
- Eenvoudig te bereiden
- Rijkelijk gemarmerd
Wil je de absolute aanrader voor deze zomer? Pak dan de USA Grain-Fed Picanha! Dit prachtige stuk rundvlees is is in korte tijd enorm populair geworden en dat is niet voor niets. Ga met dit karakteristieke stuk vlees voor een unieke ervaring die jij en je gasten niet snel zullen vergeten.
STAARTSTUK
De USA Grain-Fed Picanha is een absolute aanrader. In Zuid-Amerikaanse landen is de Picanha erg populair, vooral op de barbecue. Dit mooie stuk met zijn typische vorm is namelijk heerlijk van smaak en eenvoudig te bereiden. De USA Grain-Fed Picanha is voorzien van een mooi vetkapje (dat hoort op een picanha) en het vlees is rijkelijk gemarmerd. De picanha is een spier achter de lende van het rund, in de buurt van de staart en daarom heeft het de Nederlandse naam staartstuk.
USA BLACK ANGUS GRAIN-FED
Een USA Grain-Fed rund krijgt in de laatste 100 dagen van zijn leven voornamelijk graan gevoerd. Dit zorgt voor een betere marmering én dus een beter gehalte van intramusculair vet in de picanha. Intramusculair vet, ook wel dispersie genoemd, zorgt voor een betere kwaliteit van het vlees. Hierdoor beleef je een ongeëvenaarde malse bite en heerlijk notige smaak. De USA picanha is een populair stuk kerstvlees.
Bij BEEF&STEAK kun je een heerlijke USA Grain-Fed Picanha kopen. Ga met dit karakteristieke stuk vlees voor een unieke ervaring deze zomer en kom erachter waar de Picanha zijn populariteit aan dankt.
Bekijk de bereiding van Churrasco de picanha:
Laat de picanha op kamertemperatuur komen. Snij vervolgens de vetkap kruislings in tot en met het onderliggende vlies. Kruid de picanha naar eigen smaak rondom. Gaar de picanha op middelhoog vuur tot een kerntemperatuur van ongeveer 47-48 graden. Grill vervolgens de picanha op hoog vuur aan beide kanten tot het rondom een mooie kleur heeft.
(Let op: het is mogelijk dat door druipend vet steekvlammen ontstaan. Zorg voor de juiste kleding, hulpmiddelen en hou zo veel mogelijk afstand)
Hou een kerntemperatuur aan van ongeveer 52-54 graden. Laat de picanha ongeveer 10 minuten rusten tot een uiteindelijke kerntemperatuur van 55-57 graden (Medium-Rare) of 57-60 graden (Medium).
Herkomst | USA |
---|---|
Ingrediëntendeclaratie | 100% rundvlees |
Opslagconditie | Diepvriesproduct ≤ -18ºC |
Rijping | Nat gerijpt |
Voeding | 100 Dagen graangevoerd |
Bereidingsmethode | Barbecue, Oven, Hot & Fast, Grillen, Direct, Indirect |
Soort | Black Angus Rundvlees |
voedingswaarde | energie: 165kcal, vet: 8,1g, koolhydraten: 0g, eiwitten: 22,9g |
SKU | 5170 |
Rustig ontdooien en op temperatuur laten komen. Goed droog gedept. Kruislings om de cm ingesneden. En ook gelijk met twee sneden de draadrichting van het vlees gemarkeerd aan de onderzijde. Toen iets ‘anders’ gedaan dan anders. Een natte marinade van tomaat, bosui, basilicum, salie, tijm, rozemarijn olie en sinaasappel (staafmixer) en zes uur gekoeld marineren. Wederom rustig op temperatuur laten komen en kamado aangestoken en op 150 laten komen. Tijdens het garen wat rookhout toegevoegd (Hickory & Beuk). Na een uurtje bij 50 graden ingepakt in alu. Kamado omgebouwd en boven directe vlammen, met de deksel dicht afgegrild. Van het vuur, 10 min rust in alu folie... haaks ok de draad gesneden. Verrukkelijk!!! Het vlees kan prima zonder de kruiden of de rook. Maar dit maakte het echt bijzonder.
2700 gram picanha op een normale bbq ongeveer 5 uur gegaard. Daarna flink afbranden op het vet. Ongelooflijke smaak!