Angus Tournedos met gekarameliseerde witlof en Danish-Blue mayonaise
< 20 minuten
4 personen
Makkelijk
Pan
Heerlijk zachte tournedos met zoete witlof en een pittige Danish-Blue mayonaise. Een prachtig smakenpalet
Ingrediënten
Bereiding
- 1. Laat de tournedos van tevoren op kamertemperatuur komen en bestrooi dit met wat peper en zout.
- 2. Verdeel de witlof in blaadjes en bak deze samen met de basterdsuiker in de helft van de boter tot deze mooi gekarameliseerd zijn.
- 3. Verwarm in een steelpannetje de rest van de boter met de Danish blue en smelt dit op een medium vuur.
- 4. Meng de mayonaise met de gesmolten Danish blue tot een mooi geheel.
- 5. Bak ondertussen de tournedos op hoog vuur in circa 3-4 minuten per kant mooi goudbruin. Wikkel deze daarna in de aluminiumfolie en laat 5 minuten nagaren.
- 6. Doe de aardappelpuree op een bord. Leg hier wat blaadjes witlof op en leg de tournedos hier bovenop. De mayonaise kun je apart serveren.