
Biefstuk Stroganoff
< 40 minuten
4 personen
Moeilijk
Pan

Een traditioneel en alom geprezen gerecht. Heerlijk en makkelijk om thuis zelf te maken.
Ingrediënten
- 1000 gram biefstuk in dunne reepjes gesneden
- 65 gram bloem
- 5 gram paprikapoeder
- 3 gram peper
- 45 gram boter
- 1 middelgrote ui gesneden
- 1 teentje knoflook fijn gesneden
- 300 ml heldere rundvlees bouillon
- ½ theelepel mosterd
- 45 ml chilisaus
- 1 bakje champignons gesneden
- 500 ml zure room
- Paar takjes fijn gesneden peterselie voor garnering
- Gekookte noedels of rijst
- Zeezout naar smaak toevoegen
- Vers gemalen zwarte peper naar smaak toevoegen
Bereiding
- 1. Neem een grote kom , doe er de bloem, paprikapoeder, peper, zout en biefstuk in.
- 2. Goed afdekken en goed schudden totdat het geheel goed is gemengd.
- 3. De biefstuk eruit halen en in gedeeltes aanbakken in een grote koekenpan met boter op hoog vuur.
- 4. Afdekken en wegzetten zodat het warm blijft.
- 5. In de koekenpan de ui en knoflook bakken totdat ze glazig zijn.
- 6. Doe de biefstuk erbij en voeg de bouillon, mosterd, chili saus, en champignons toe, afdekken met een deksel en een uur laten sudderen.
- 7. Vlak voordat je gaat eten de zure room toevoegen en vlam iets hoger zetten. Het mag niet gaan koken!
- 8. Serveren met noedels of rijst en als garnering wat gesneden peterselie.