Bloody Mary Flank Steak in Dutch Oven
> 3 uren
4 personen
Gemiddeld
Slow cooker
Verrassend recept voor de "Dutch Oven". Veel smaak en verrukkelijk!
Ingrediënten
- 900 gram flank steak
- 2 stengels selderie in 2 grote stukken gesneden
- 1 kleine ui grof gesneden
- 4 tot 5 teentjes knoflook fijn gesneden
- 10 gram mierikswortelpoeder
- Snufje selderie zout
- Snufje zeezout
- Snufje verse zwarte gemalen peper
- 30 ml worcestersaus
- 5 ml hete saus naar keuze
- 350 ml tomatensap
- Sap van een hele citroen
Bereiding
- 1. Neem een grote afsluitbare plastic zak, bij voorkeur een die je met een rits kunt sluiten.
- 2. Voeg het tomatensap, mierikswortel, knoflook, worcestersaus, hete saus, sap van de citroen, selderie zout, zout en peper en de flank steaks.
- 3. Afsluiten en in de ijskast leggen gedurende 8 tot 12 uur.
- 4. Lege de ui en selderie stukken op de bodem van de Dutch oven.
- 5. Dit fungeert als een soort bodembedekker voor de flank steaks zodat deze niet blijft plakken en uitdroogt.
- 6. Haal de flank steaks uit de zak en bewaar de marinade.
- 7. Leg de flank steaks in de pan.
- 8. Giet de marinade erover heen.
- 9. Dek de Dutch oven af en laat het op hoog vuur gedurende zo'n 4 tot 5 uur garen.
- 10. Op laag vuur is de gaar tijd zo'n 7 tot 8 uur.