
Chili Rub varkenshaasje met abrikozen gemberglazuur
> 3 uren
6 personen
Gemiddeld
Oven

Wat je al niet kunt doen met een varkenshaasje van Beef&Steak. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Ingrediënten
- 2 varkenshaas
- 1 eetlepel chilipoeder
- 1 eetlepel knoflookpoeder
- 1/2 eetlepel suiker
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
Glazuur:
- 1 1/2 cups abrikozenjam
- 1/2 kop barbecuesaus
- 1 theelepel geraspte gember
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel hete saus
- 1 eetlepel gehakte koriander
- Het sap van 1 limoen
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1. Voeg de chilipoeder, knoflookpoeder, suiker, zout en peper samen in een kom. Wrijf het kruidenmengsel op de varkenshaasjes. Dek de varkenshazen af met folie en zet ze in 24 uur in de koelkast.
- 2. Voorafgaand aan de bereiding, smelten abrikozenjam in de pan op matig vuur. Haal de pan van het vuur en roer de resterende glazuur ingrediënten erdoor. Plaats de helft van het glazuur in een schaal.
- 3. Zet de de oven of grill op 160 graden Celsius. Gaar de varkenshazen gedurende 15-20 minuten, of tot de kerntemperatuur van het varkensvlees 65 graden is.
- 4. Bestrijk de varkenshazen met de abrikozenglazuur in de pan. Bak 2 minuten, draai de varkenshaasjes bestrijk nog eens met glazuur. Bak 2 minuten extra. Haal het vlees uit de oven of van de grill en laat het rusten. Serveer met glazuur.