Eend met mais en rode biet

Eend met mais en rode biet

Gegrilde eendenfilet met rode biet, geroosterde mini-maïs en frisse yoghurtsaus, eenvoudig en smaakvol van de BBQ. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten


Bereiding


Zo bereid je dit recept!


  • 1. Maak de eend schoon en snijd het vet in dunne reepjes.
  • 2. Breng het vlees op smaak met zout en peper en rooster de eendenfilets boven direct vuur op het rooster van de barbecue tot de vetkant goudbruin en krokant is. Keer het vlees om, schroei dicht en laat hierna indirect verder garen gedurende 5 minuten op 60 graden Celsius bovenin de barbecue.
  • 3. Snijd de rode bieten in grove ongelijke stukken en rooster deze op de barbecue.
  • 4. Rooster de mini mais, die is ingesmeerd met een beetje olijfolie, op het rooster boven direct vuur rondom en laat kleuren.
  • 5. Schik de bietjes en de mais op een grote plank rustiek door elkaar heen.
  • 6. Meng de yoghurt met fijngewreven knoflook en fijngesneden munt.
  • 7. Smeer iets honing op de vetkant van de eenden en snijd deze schuin overdwars doormidden.
  • 8. Leg de eend op de plank, verdeel de yoghurt er tussenin, laat nog wat honing ertussenin lopen en garneer met wat munt en koriander.