
Entrecôte braadstuk met korst van knoflook en tuinkruiden
> één uur
6 personen
Gemiddeld
Oven

Als u écht eens wilt uitpakken op culinaire gebied, kiest u voor een entrecote braadstuk. Probeer eens de variant met knoflook en tuinkruiden en geniet van mix van smaken die perfect bij elkaar aansluiten. Beef&Steak heeft zowel het sappigste vlees als de het beste recept om van uw braadstuk een succes te maken.
Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Ingrediënten
- 2 Entrecote braadstukken van 1000 gram.
- 4 teentjes knoflook
- 8 verse salie bladeren
- 2 lepels verse tijm
- 2 lepels olijfolie
- 2 tot 4 theelepels zout
- 1 lepel zwarte peper (gemalen)
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1. Maal de knoflook fijn in een keukenmachine.
- 2. Voeg de salie bladen, tijm, zout, peper en olijfolie toe aan de knoflook en maal dit tot een pasta.
- 3. Dep het vlees droog met keukenpapier.
- 4. Rub het vlees in met de gemaakte pasta.
- 5. Dek de braadstuk af en laad de rub 3 uur intrekken.
- 6. Verwarm de oven op 190 graden.
- 7. Plaats het braadstuk met de vetlaag omhoog in de braadslee.
- 8. Rooster het braadstuk 15 minuten.
- 9. Zet vervolgens op 160 graden nog 60 minuten.
- 10. Laat het braadstuk 10 minuten afgesloten met aluminium rusten.
- 11. Serveer het braadstuk in plakjes.