
Ezeltje met groene asperges, courgette en paksoi
< 40 minuten
4 personen
Makkelijk
BBQ

Gegrilde tri-tip met groene asperges, courgette en paksoi, afgeblust met sojasaus voor een smaakvolle BBQ-maaltijd. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Ingrediënten
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1. Smeer het ezeltje rondom in met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
- 2. Rooster het vlees boven direct en hoog vuur aan beide kanten en laat het goed bruin en dichtschroeien.
- 3. Laat hierna boven in de barbecue indirect verder garen.
- 4. Rooster de groene asperges die rondom ingesmeerd met een beetje olijfolie.
- 5. Snijd de courgette in schuine lange plakken en rooster deze ingesmeerd met een beetje olijfolie.
- 6. Snijd de paksoi in grove stukken en bak deze samen met de padron peper en knoflook in plakjes gesneden in een platte grote skillet op hoog vuur.
- 7. Voeg de asperges en courgette toe en blus af met de sojasaus. Laat inkoken en glaceren.
- 8. Trancheer het ezeltje en leg de plakjes vlees dakpansgewijs op de groenten, garneer met wat plakjes padron peper, knoflook en koriander en serveer.