Ezeltje met groene asperges, courgette en paksoi

Ezeltje met groene asperges, courgette en paksoi

Gegrilde tri-tip met groene asperges, courgette en paksoi, afgeblust met sojasaus voor een smaakvolle BBQ-maaltijd. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten


  • 750 gram tri-tip
  • 1 bos groene asperges
  • 1 stuks groene courgette
  • 1 stuks paksoi
  • 1 dl sojasaus
  • 1 stuks padron peper
  • 1 teen knoflook
  • Koriander
  • Padron peper
  • Knoflook

Bereiding


Zo bereid je dit recept!


  • 1. Smeer het ezeltje rondom in met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • 2. Rooster het vlees boven direct en hoog vuur aan beide kanten en laat het goed bruin en dichtschroeien.
  • 3. Laat hierna boven in de barbecue indirect verder garen.
  • 4. Rooster de groene asperges die rondom ingesmeerd met een beetje olijfolie.
  • 5. Snijd de courgette in schuine lange plakken en rooster deze ingesmeerd met een beetje olijfolie.
  • 6. Snijd de paksoi in grove stukken en bak deze samen met de padron peper en knoflook in plakjes gesneden in een platte grote skillet op hoog vuur.
  • 7. Voeg de asperges en courgette toe en blus af met de sojasaus. Laat inkoken en glaceren.
  • 8. Trancheer het ezeltje en leg de plakjes vlees dakpansgewijs op de groenten, garneer met wat plakjes padron peper, knoflook en koriander en serveer.