Gegrilde Pittige Flat Iron Steak
< 30 minuten
4 personen
Makkelijk
Grill
Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Een echt Amerikaans recept voor een echte Amerikaanse snit!
Ingrediënten
- 1-2 Flat Iron Steaks á 800 gram
- 1 eetlepel Chilipoeder
- ¼ theelepel cayennepeper
- ½ theelepel knoflookzout
- ½ theelepel gedroogde peterselie
- 2 eetlepels bruine suiker
- ½ theelepel komijn
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1. Mix alle ingrediënten in een kom. Voeg eventueel nog een snufje zout en peper toe.
- 2. Rub de steaks in met de kruidenmix en olie. Zorg dat alles gelijkmatig is verdeeld.
- 3. Bak in een grillpan op hoog vuur (of op een BBQ, direct op hoog vuur) tot een mooie bruine kleur. Kerntemperatuur ongeveer 57 graden Celsius.
- 4. Zet de steaks afgedekt met folie weg gedurende 5-10 minuten.
- 5. Snij de steaks op de draad in plakjes en serveer met gegrilde groenten en gepofte aardappel met kruidenboter.