Kelly Bronze kalkoen

Kelly Bronze kalkoen
Kelly Bronze de kalkoen met de beste smaak

Ingrediënten

Kelly Bronze kalkoen van 4 kg

250 gram ongezouten boter

Noskos the Chicken

2 stengels selderij grofgesneden

1 middelgrote ui in 4en gesneden

Slagerstouw

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220c

 

Mix de rub samen met de boter in een schaal goed mengen

Neem een braadslede en leg hier de kalkoen in

Rijkelijk het rub met botermengsel uitsmeren over de gehele kalkoen, ook onderhuids

(Let op dat de huid niet scheurt) en ook aan de binnenkant

De selderij en de ui verdelen in de holte van de kalkoen

Bind de kalkoen in zijn geheel goed met slagerstouw vast en zorg ervoor dat de vleugels onder de kalkoen liggen

De poten extra stevig opbinden

 

Plaats de kalkoen in het midden van de oven gedurende een minuut of 20

Dan de oven openen en de kalkoen bedruipen met de vrijgekomen vleessappen

 

Zet de oven hierna op 175c en laat de kalkoen zo’n circa 2 uur garen

Het meest handige is om een thermometer in het dikste gedeelte (de borst of de dij) te steken anders met grote regelmaat checken totdat de kerntemperatuur van de kalkoen de 70c heeft bereikt. Vervolgens de kalkoen uit de oven halen en op een bord een half uur laten rusten (niet afdekken)

 

Daarna is de kalkoen klaar om te worden aangesneden  eet smakelijk!