Hele Kalkoen
Artikelnummer: 8586Op voorraad
- Niet tevreden, geld terug garantie
- Voor 11:00 besteld, dezelfde avond in huis
- Gratis verzending in NL v.a. €75,-
- 9,3 o.b.v. 19.485 beoordelingen
- Mooie, smaakvolle kalkoen
- Voor de perfecte Thanksgiving of Kerstdiner
- Mooie smaak en eerlijk product
- Heerlijk mager vlees met weinig vet
- Schoon en panklaar
Wil je een heerlijke, smaakvolle kalkoen op tafel zetten? Ga dan voor de Hele Kalkoen!
KALKOEN OP DE BBQ
De kalkoen wordt steeds meer gebruikt op de BBQ en waarom niet! Mooie grote producten en prima om langzaam te bereiden. De kalkoen van Ronsard staan bekend om hun mooie smaak en eerlijk product.
Het vlees is heerlijk mager en bevat weinig vet en er worden geen preventieve antibiotica toegediend. Een hele Franse Ronsard Kalkoen weegt ongeveer tussen de 2.0 en 10 kg.
De kalkoenen zijn schoon en panklaar. Natuurlijk is de kalkoen ook perfect om in de pan of oven te braden.
WELK GEWICHT
Als je rekening houdt met ongeveer 400-600 gram kalkoen per persoon, kom je prima uit. Dus voor 6 personen is een kalkoen van ca. 3,5 kilo voldoende. Voor 8 personen een exemplaar van ca. 4,5 kilo en ga zo maar door.
Bij BEEF&STEAK kun je een heerlijke Hele Kalkoen kopen. Ga voor deze heerlijke, smaakvolle kalkoen en geniet van deze heerlijk magere, eerlijke delicatesse.
Kijk in het filmpje hierboven hoe een zogenaamde "Roadkill Turkey" wordt bereidt.
Deze opname is gemaakt op de workshoplocatie van BEEF&STEAK.
1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Spoel de kalkoen goed af onder koud water en dep hem droog met keukenpapier. 3. Vul de kalkoen met een vulling naar keuze, zoals gehakte groenten, verse kruiden en eventueel fruit. (optioneel) 4. Smeer de kalkoen in met gesmolten boter of olie en breng op smaak met kruiden, zout en peper. 5. Plaats de kalkoen in een braadslede en bedek deze met aluminiumfolie. 6. Rooster de kalkoen gedurende ongeveer 15 minuten per kilogram. Halverwege de bereidingstijd kan de folie worden verwijderd om de kalkoen mooi goudbruin te laten worden. 7. Gebruik een vleesthermometer om de kerntemperatuur van de kalkoen te controleren. De temperatuur moet in het dikste deel van de dij 75°C bereiken. 8. Laat de kalkoen 20-30 minuten rusten voordat je hem aansnijdt. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich gelijkmatig door het vlees verdelen. Door deze stappen te volgen, kun je een heerlijk sappige en smaakvolle kalkoen bereiden voor een feestelijke maaltijd. Eet smakelijk!
Herkomst | Frankrijk |
---|---|
Ingrediëntendeclaratie | 100% kalkoen |
Opslagconditie | Diepvriesproduct ≤ -18ºC |
Rijping | Niet gerijpt |
Bereidingsmethode | Barbecue, Oven, Braadpan, Low & Slow |
Soort | Gevogelte |
SKU | 8586 |
Lekker mals en sappig stukje gevogelte.