Klassiek Entrecote Braadstuk met jus
< 40 minuten
6 personen
Moeilijk
Oven
Klassiek Canadees braadstuk voor 8 personen
Ingrediënten
1 kilo Grain Fed Entrecote braadstuk
30 ml olijfolie
70 ml droge rode wijn
3 teentjes knoflook geplet
30 gram bloem
40 gram vers gehakte peterselie
20 gram tijm fijngesneden
10 gram Dijonmosterd
½ liter runder bouillon
Zeezout naar smaak toevoegen
Peper naar smaak toevoegen
Bereiding
- Smeer/rub het braadstuk in met de olijfolie, knoflook, verse tijm en naar smaak zeezout en peper toevoegen
- Neem een ovenvaste pan of schaal met daarin een ingevet rekje en leg het braadstuk erop en in midden in de oven plaatsen
- Bak het braadstuk aan gedurende een minuut of op 10 op 230 ° (braadstuk moet beginnend bruin zijn)
- Temperatuur van de oven terugdraaien naar 135° en heel af toe bedruipen met olijfolie totdat het midden van het braadstuk een kerntemperatuur van 60° heeft bereikt
- Haal het vlees uit de oven en leg dit op een snijplank en dek het af met aluminiumfolie
- Zeker zo'n 15 minuten laten rusten en het vlees dan in dunne plakken op de draad snijden
- Haal 30 ml vet uit de pan waarin het braadstuk is bereid
- Neem een steelpan voeg 30 ml van het vet toe en sprenkel de bloem hierin goed blijven roeren zodat het niet gaat klonteren gedurende een minuut of 3 op halfhoog vuur todat het goudkleurig is
- Voeg hierna de wijn toe en schraap met een houten lepel de restjes van de bodem af
- Vervolgens de bouillon toevoegen en een snufje peper en roeren en aan de kook brengen
- Het geheel laten inkoken gedurende een minuut of 5 af en toe roeren
- Neem een schaal en gebruik een dunne zeef en zeef het geheel hierdoor en roer de vers gesneden peterselie hierdoorheen
- Als laatste de mosterd en het vocht van het gesneden vlees van de snijplank toevoegen goed mengen en serveren met het vlees