Lamsbout steaks met knoflook en rozemarijn
< 40 minuten
6 personen
Gemiddeld
BBQ/oven
Lekker recept met gezaagde lamsbout. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Ingrediënten
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1. Je kunt eventueel het bot uit de steaks snijden. Het is echter ook prima mogelijk deze mee te nemen in de bereiding.
- 2. Neem een ovenschaal en doe de knoflook hierin. Leg de steaks hier bovenop. Strooi de rozemarijn eroverheen en daarna de olijfolie. Laat dit 24 uur afgedekt marineren in de koelkast.
- 3. Haal de steaks uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verhit de barbecue tot ongeveer 220-250 graden. Grill de steaks aan beide kanten gedurende 2-3 minuten tot deze mooi bruin is.
- 4. Leg de steaks nu indirect op de barbecue op ongeveer 140 graden. Laat ze nog 2-3 minuten aan beide kanten nagaren en smeer ze af en toe in met de olie uit de ovenschaal.
- 5. Serveer met groenten en een gepofte aardappel met kruidenboter.