
Lamsrack met Parmezaanse korst

Ingrediënten
Ingrediënten: (voor 4 personen)
1000 tot 1200 gram lamsrack
30 ml extra Virgin olijfolie
30 gram verse broodkruim
30 gram geraspte Parmezaan
15 gram gesneden peterselie
Naar smaak zeezout en versgemalen zwarte peper toevoegen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 230°
Neem een flinke braadpan en zet deze op hoog vuur pan moet gloeiend heet zijn
In de tussentijd gebruik je 15 ml van de olijfolie en smeer het lamsrack hier mee in
Naar smaak zeezout en versgemalen zwarte peper toevoegen maag overdadig
Bak de lamsrack goudbruin in de pan, per zijde circa zo’n 4 minuten
Hierna op een dichte bakplaat leggen en laten rusten gedurende 20 tot 30 minuten (moet afgekoeld zijn)
Neem een schaal en voeg de broodkruim, kaas en de peterselie toe even goed mengen met je handen
Smeer het afgekoelde lamsrack met de overgebleven olie in en druk en verdeel het broodkruim mengsel over het hele lamsrack
Leg het lamsrack terug op de dichte bakplaat zet in de oven gedurende 20 tot 30 minuten
Wat van belang is dat het dikste gedeelte van het lamsrack een kerntemperatuur moet hebben van 50° dit kun je meten aan de hand van een thermometer
Bedek het lamsrack eventueel losjes met aluminiumfolie als de korst te donker word
Haal de lamsrack uit de oven en bedek deze losjes met aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten
Snij de lamracks en serveer deze op een voorverwarmd bord