
Longhaas met wilde paddestoelen en rodewijnsaus
> één uur
4 personen
Gemiddeld
Pan

Betreed de wereld van onweerstaanbare smaken met ons recept voor longhaas, geserveerd met wilde paddenstoelen en rode wijnsaus. Ervaar de perfecte samensmelting van mals rundvlees, de rijke complexiteit van wilde paddenstoelen en de verleidelijke diepte van rode wijnsaus. Met eenvoudige stappen creëer je dit culinaire meesterwerk in je eigen keuken. Ontdek direct de verrukkelijke combinatie van smaken en texturen met dit recept.
Ingrediënten
- 1 Longhaas van circa 1200 gram, schoon en ontdaan van zenen
- Olijfolie
- 350 gram wilde of gemixte paddestoelen
- Vers zout en peper
- 4 eetlepel ongezouten boter
- Verse zwarte peperkorrels, gekneusd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- Takjes rozemarijn
- 250 ml droge, rode wijn
- 180 ml kippenbouillon
- 2 eetlepels verse dragon, fijngehakt
Bereiding
- 1. Bak de paddenstoelen in een beetje olijfolie goudbruin en zacht. Breng op smaak met wat peper en zout. Zet daarna weg in een kom.
- 2. Smelt 1 eetlepel boter met een eetlepel olijfolie. Wrijf de longhaas in met peper en zout en bak deze samen met de rozemarijn en knoflook goudbruin. Hou rekening met ongeveer 3 minuten per kant. Zet daarna afgedekt weg.
- 3. Neem het bakvocht en voeg hier de wijn aan toe. Breng aan de kook en laat het tot bijna de helft inkoken. Voeg dan de bouillon toe, de resterende boter en breng wederom aan de kook. Laat dit ook weer tot ongeveer de helft inkoken.
- 4. Roer de dragon en de paddenstoelen door de saus en breng verder op smaak met peper en zout. Laat zachtjes doorkoken tot een mooie sausdikte.
- 5. Snij de longhaas in plakjes van circa 1,5-2 cm dik. Let op: Snij op de draad.
- 6. Schenk een lepel saus op het bord en leg hier plakjes longhaas op.