Oosterse Schouderkarbonade

Oosterse Schouderkarbonade
Malse schouderkarbonade op Oosterse wijze

Ingrediënten

4 Schouderkarbonades
2 Eetlepels sojasaus
1 ½ Eetlepel honing
2 Gesnipperde teentjes knoflook
2 Eetlepels citroensap
½ Eetlepel gerookte paparikapoeder
        Zout en peper naar smaak

Bereiding

Mix alle ingredienten goed door elkaar en marineer de karbonades.
Bedek de karbonade met keukenfolie of aluminiumfolie en zet minimaal 2 uur terug in de koelkast.

Verhit de oven of BBQ tot 180 graden.
Als je een BBQ gebruikt deze inrichten voor indirecte verhitting.

Leg de karbonade en marinade in een ovenschaal
Braad ongeveer 20-25 minuten, keer halverwege de karbonades om.

Serveer met Basmatirijst en in zwarte knoflookpasta gebakken sperciebonen