
Pasta salade met Gildehoen
< 30 minuten
6 personen
Makkelijk
Pan

Heerlijke fris, pittige salade. Lekker als lunch of in een koolhydraten-arm dieet.
Ingrediënten
- 500 gram gekookte pasta naar voorkeur bijvoorbeeld fusilli of farfalle
- 450 gram gekookte kip(dij)filet, in stukjes gesneden
- 70 ml chili saus heet
- 145 ml olijfolie
- 225 gram gehakte worteltjes in rondjes
- 225 gram gehakte selderie
- 225 verkruimelde blauwe kaas
- 2,5 gram selderie zout
- 2,5 gram uienpoeder
- 5 gram knoflookpoeder
- 15 ml citroensap
Bereiding
- 1. Neem een schaal doe hier de hete chili saus, de olijfolie, citroensap, knoflookpoeder, uienpoeder, selderie zout erin en meng dit goed door elkaar. (Eventueel een staafmixer gebruiken of een blender)
- 2. Neem een grote saladeschaal en meng de kip, de blauwe kaas, worteltjes en de selderie handmatig door elkaar.
- 3. Voeg de dressing rustig toe aan de smaken goed in elkaar over gaan.
- 4. Een half uur in de koelkast zetten en dan uitserveren met de warme pasta.