Picanha con Alho
> één uur
4 personen
Makkelijk
BBQ
Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Lekkere en snelle variatie met een picanha. Toepasbaar op alle soorten.
Ingrediënten
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1. Voeg de knoflook, de olijfolie en het zeezout in een blender en 3 tot 4 minuten mixen en daarna koel wegzetten.
- 2. Smeer de stukken Picanha ruim aan beide zijden in met de marinade.
- 3. Grill de Picanha aan beide kant op hoog vuur in 2-3 minuten mooi bruin.
- 4. Laat de Picanha vervolgens indirect op 140 graden doorgaren tot een kerntemperatuur van 55-57 graden. Let op dat de vetkap boven zit.
- 5. Laat de Picanha hierna gedurende 5-10 minuten rusten. Snij de Picanha in mooie dikke plakken en serveer met (gegrilde) groenten naar keuze.
Eet smakelijk!