
Pork Belly Burnt Ends

Ingrediënten
Ingrediënten: (voor 4 personen)
Neem 1,5 tot 2.5 kg BBQ buikspek zonder zwoerd
150 gram Beef&Steak Dust2Dust
150 gram boter in plakjes
90 gram bruine suiker of Darkhorse Whiskey/Chili suiker voor een extra lekker smaakje
85 gram honing Ingrediënten om te glaceren:
285 ml Three Little pigs Competition BBQ Sauce of NOSKOS BBQ Sauce
70 ml appelsap
70 ml appelgelei
Kersen Chunks
Bereiding
Zorg dat de temperatuur van de barbecue/smoker tussen 110°C en 130°C staat voor indirect bereiden
Voeg 2 a 3 kersen chunks toe voor de rooksmaak
Haal het buikspek uit de verpakking en snij deze in blokjes
Kruid deze met de rub
Doe de blokjes in een ovenvaste schaal of op een verhoging en plaats deze op de barbecue/smoker
Rook het geheel zo’n 2 tot 2½ uur
Neem een aluminium pan en voeg de gerookte blokjes buikspek toe
Voeg de bruine suiker en de honing toe
De plakjes boter hier en daar tussen de blokjes stoppen
Bedek de pan met aluminiumfolie en zet deze terug op de barbecue /smoker en laat het nog een uur tot 1½uur garen totdat het lekker mals is.
Giet het vocht uit de pan in een schaaltje en voeg de sauce , appelsap en gelei toe
Meng het geheel en laat nog circa 5-10 minuten doorgaren