Pulled pork met gekarameliseerde appels en salie
Ingrediënten
Benodigdheden
Braadslee of flinke ovenvaste schaal
Aluminiumfolie
Koekenpan
Meat claws (optioneel)
Schaaltje
Ingrediënten
1.5 kg boston butt of procureur
1 citroen gehalveerd
3 middelgrote rode ui gehalveerd
6 handappelen
25 gram boter
25 gram fijne bruine suiker
15 gram uienpoeder
15 gram gedroogde salie
30 gram bruine suiker
10 gram zeezout
5 gram versgemalen peper
Beetje olie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220°c
Neem een stuk aluminiumfolie dat lang genoeg is om de het vlees te bedekken en leg het even aan de kant voor later gebruik
Dep het vlees droog met keukenpapier en leg het in de braadslede
Neem een schaaltje en meng de uienpoeder, salie, suiker (30 gram), versgemalen peper en het zeezout door elkaar
Rub met het mengsel de butt of procureur in en zet deze in de oven gedurende 15 minuten
Verlaag de temperatuur van de oven tot 150°c
Haal de het vlees uit de braadslede en leg het even op een bord
Verspreid de uien in de braadslede en voeg het vlees weer toe
Het geheel goed afdekken met aluminiumfolie.
Plaats de braadslede weer in de oven gedurende zo’n 5 uur zodat het vlees langzaam kan garen en lekker mals wordt
Haal hierna het vlees uit de oven en laat het in zijn geheeld nog 30 minuten rusten
Aluminiumfolie moet dus ook blijven zitten
Bereiding gekarameliseerde appelen
Schil de appels en halveer deze
Neem een flinke koekenpan voeg de boter (25 gram)
Als de boter is gesmolten de suiker toevoegen en rustig roeren
Leg de appels handmatig in de pan met de bolle kant naar boven en bak deze op halfhoog vuur gedurende een minuut of 8
Het is de bedoeling dat de appels licht karamelliseren
Af en toe beetje schudden met de pan
Neem de gehalveerde citroen en knijp deze boven de appels uit
Daarna de appels voorzicht omdraaien
Dan de pan afdekken met aluminiumfolie en nog 4 à 5 minuten bakken totdat de appels zacht geworden zijn
De appels weer draaien en jus over de appelen sprenkelen
Dan het vlees uit elkaar trekken met 2 vorken of als je meat claws hebt en dan uitserveren met de appels