
Red hot Iberico rib tapas
> 3 uren
4 personen
Gemiddeld
BBQ

Heerlijke tapas voor een zwoele zomeravond. Begin op tijd met bereiden!
Ingrediënten
- 2 kilo buikspareribs
De marinade:
- 8 eetlepels olijfolie
- 1/2 kop fijngehakte knoflook
- 1 chili peper, fijngesneden
- 1 eetlepel oregano, fijngesneden
- 1 eetlepel rozemarijn, fijngesneden
- 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
- 1 theelepel suiker
- 1/2 geperste citroen
- Zeezout
Bereiding
- 1. Verwijder het vlies aan de binnenkant van de rib en snijd de spareribs tussen de ribben, zodat je eindigt met individuele ribben.
- 2. Meng de ingrediënten en marineer de spareribs, ten minste een uur, een hele nacht is nog beter.
- 3. Stook je gesloten barbecue op tot 120 graden celcius onder het deksel.
- 4. Gaar de spareribs ongeveer 4 uur uur totdat ze gaar zijn (low&slow is beter dan snel), draai de ribben elk uur en blijf smeren met de marinade.
Serveer als tapas!