
Rendang van Kalfwang
> 3 uren
6 personen
Gemiddeld
BBQ

Een heerlijk hoofdgerecht met kalfsvlees. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Ingrediënten
- 1 kg kalfswang
- 2 stuks uien
- 1 stuks rode peper (gedroogd)
- 1 stuks steranijs
- 1 stuks kaneelstok
- 2 stuks sereh
- 1 stuk verse gember
- 1 stuks Galanga
- 1 stuks limoen
- 100 gram Rendang pasta
- 1 liter kokosmelk
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1. Haal het vlies van de kalfswangen en braad de kalfswangen hierna rondom bruin in iets olie en boter in een grote skillet op de barbecue.
- 2. Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen en braad deze mee. Week de rode peper 10 minuten, snijd door de helft, verwijder de pitjes en bak mee. Voeg de steranijs en de kaneel toe.
- 3. Kneus de sereh, snijd de gember en galanga doormidden en braad mee. Snijd de limoen in vieren en braad mee.
- 4. Voeg de Rendang pasta toe en laat meebakken.
- 5. Blus af met de kokosmelk en breng aan de kook. Dek de pan af met aluminiumfolie en een deksel. Laat zo gedurende 2 à 3 uur rustig garen in de barbecue op een temperatuur van 120 graden Celsius.
- 6. Haal de kalfswangen uit het braadvocht en laat afkoelen.
- 7. Verwijder ondertussen de rode peper, steranijs, kaneel, sereh, gember, galanga en limoen uit het braadvocht en kook dit in.
- 8. Snijd de kalfswangen in kleine stukjes van plusminus 1 x 1 cm en voeg deze toe aan de jus, breng op smaak met iets zout en houd warm.