
Sauerbraten
> 2 uren
4 personen
Gemiddeld
Pan

Als je van Duitse specialiteiten houdt. Heerlijk tijdens de koude dagen en makkelijk klaar te maken. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Ingrediënten
- 1 kg Rundvlees, braadstuk
- 1/2 liter droge rode wijn
- 1/4 liter rode wijnazijn
- 1 bleekselderij
- Peterselie
- 1 zakje pijnboompitten
- 3 sjalotten
- 1 el peperkorrels
- 2 laurierblaadjes
- 4 jeneverbessen
- 2 tl piment
- 30 gram bacon
- Zout
- 250 gram zure room
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1. Kook wijn en azijn met de gehakte peterselie, selderij, pijnboompitten, geschilde sjalotten, peperkorrels, laurier, geplette jeneverbessen en piment en giet over de hete braadstuk.
- 2. Bedek en zet 4 uur op een koele plaats.
- 3. Snijd de bacon in blokjes en bak het even aan. Giet door een zeef.
- 4. De kruiden goed doorsudderen met het vlees.
- 5. Alles 90-120 minuten in een afgedekte pan koken. Verwijder vervolgens het vlees. Giet de saus door een zeef, meng met zure room en verwarm het weer. Niet koken.
De Sauerbraten worden geserveerd met Spaetzle of Knöpfle.