Smokey Country Style Ribs

Smokey Country Style Ribs

Lekkere zoete, gerookte Ribs met aardappelspiesjes. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten



Voor de Mopsaus:


Voor de gegratineerde krieltjes:

  • 500 gr Aardappel krieltjes
  • 4 eetl zonnebloemolie
  • 100 gr geraspte parmezaan
  • 2 tl Uienpoeder
  • 2 tl Chili poeder
  • zeezout

Bereiding

Zo bereid je dit recept!


Voor de ribs:

  • 1. Haal de varkens krabben uit de verpakking en laat ze op kamertemperatuur komen.
  • 2. Snijd de krabben langs het bot in plakken zodat er een soort spare-rib ontstaat.
  • 3. Bestrooi de ribs met rub aan beide kanten.
  • 4. Verwarm ondertussen de bbq naar 120°C indirect roken.
  • 5. Wanneer de BBQ op temperatuur is leg je de ribs erop en rook je ribs 1-1,5 uur.
  • 6. Smeer ze elke 20 minuten in met de mopsaus.
  • 7. Verhoog na 1,5 uur de bbq naar 150-160 graden en gaar tot een kerntemperatuur van ongeveer 90 graden.

Voor de krielspiesjes:

  • 1. Was de krieltjes en doe ze in een steelpannetje. Breng ze aan de kook en giet wanneer ze koken direct af. Laat ze uitdampen.
  • 2. Doe de krieltjes in een schaal en voeg de uien poeder, Chilipoeder, geraspte parmezaan en olie toe en schep het door elkaar.
  • 3. Rijg de krieltjes aan een saté spies en leg de spiesjes op de bbq bij de country ribs. Grill totdat ze volledig gaar zijn.
  • 4. Wanneer de ribs de kerntemperatuur hebben bereikt smeer je ze nog een keer in met je favoriete bbq saus. Wij gebruikten hiervoor NOSKOS the Original BBQ Sauce.
  • 5. Maak er eventueel nog een frisse salade en je eigen aioli bij...
  • 6. Eet smakelijk!