
Smokey Country Style Ribs
> 2 uren
4 personen
Gemiddeld
BBQ

Lekkere zoete, gerookte Ribs met aardappelspiesjes. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Ingrediënten
- 2 stuks Country Style Ribs (Krabbetjes)
- BBQ Rub naar keuze (bijvoorbeeld NOSKOS the Sparerib)
- Rookhout naar eigen smaak
Voor de Mopsaus:
- 6 eetl NOSKOS the Original BBQ Sauce (of een saus naar keuze)
- 2 eetl agave siroop
- 2 eetl appelazijn
Voor de gegratineerde krieltjes:
- 500 gr Aardappel krieltjes
- 4 eetl zonnebloemolie
- 100 gr geraspte parmezaan
- 2 tl Uienpoeder
- 2 tl Chili poeder
- zeezout
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
Voor de ribs:
- 1. Haal de varkens krabben uit de verpakking en laat ze op kamertemperatuur komen.
- 2. Snijd de krabben langs het bot in plakken zodat er een soort spare-rib ontstaat.
- 3. Bestrooi de ribs met rub aan beide kanten.
- 4. Verwarm ondertussen de bbq naar 120°C indirect roken.
- 5. Wanneer de BBQ op temperatuur is leg je de ribs erop en rook je ribs 1-1,5 uur.
- 6. Smeer ze elke 20 minuten in met de mopsaus.
- 7. Verhoog na 1,5 uur de bbq naar 150-160 graden en gaar tot een kerntemperatuur van ongeveer 90 graden.
Voor de krielspiesjes:
- 1. Was de krieltjes en doe ze in een steelpannetje. Breng ze aan de kook en giet wanneer ze koken direct af. Laat ze uitdampen.
- 2. Doe de krieltjes in een schaal en voeg de uien poeder, Chilipoeder, geraspte parmezaan en olie toe en schep het door elkaar.
- 3. Rijg de krieltjes aan een saté spies en leg de spiesjes op de bbq bij de country ribs. Grill totdat ze volledig gaar zijn.
- 4. Wanneer de ribs de kerntemperatuur hebben bereikt smeer je ze nog een keer in met je favoriete bbq saus. Wij gebruikten hiervoor NOSKOS the Original BBQ Sauce.
- 5. Maak er eventueel nog een frisse salade en je eigen aioli bij...
- 6. Eet smakelijk!