Sous Vide Dry aged entrecote

Sous Vide Dry aged entrecote
Dry Aged Entrecote sous vide bereid

Ingrediënten

1 dry aged entrecote van circa 300 gram (of braadstuk bij meerdere personen)

Noskos kruiden de Steak

15 gram ongezouten boter

Ingrediënten voor de gremolata

1 citroen

30 gram verse gehakte peterselie

30 ml extra virgin olijfolie

Halve teen knoflook fijngesneden

Zeezout naar smaak toevoegen

Versgemalen zwarte toevoegen

Bereiding

Neem een sous vide bak en vul deze met koud water

Stel het apparaat in op 45° en laat het water op de gewenste temperatuur komen

Kruid de entrecote met  Noskos kruiden en naar smaak zout en peper toevoegen

Neem een grote sous vide zak of afsluitbare zak en voeg de entrecote toe en sluit deze

Leg de zak in de sous vide bak als deze op temperatuur is en stel de timer in op 120 minuten

Als de timer afloopt de zak uit het water halen

Haal de entrecote eruit en dep deze droog met een doek of keukenrol

 

Neem een ijzeren koekenpan laat deze op halfhoog vuur warm worden (circa 5 minuten)

Voeg de boter toe en bak de entrecote gedurende lekker bruin gedurende 1 minuut (30 seconden per kant)

Leg de steak op een bord en laat deze nog en een minuut of 5 rusten

 

Bereiding Gremolata

 

Neem een kleine schaal en voeg hier de peterselie, olijfolie, knoflook aan toe

Pers de citroen en voeg het sap van de ½ citroen toe

Het geheel door elkaar mengen

 

Uit serveren met aardappelpuree en de gremolata