Sous Vide Dry aged entrecote
Ingrediënten
1 dry aged entrecote van circa 300 gram (of braadstuk bij meerdere personen)
Noskos kruiden de Steak
15 gram ongezouten boter
Ingrediënten voor de gremolata
1 citroen
30 gram verse gehakte peterselie
30 ml extra virgin olijfolie
Halve teen knoflook fijngesneden
Zeezout naar smaak toevoegen
Versgemalen zwarte toevoegen
Bereiding
Neem een sous vide bak en vul deze met koud water
Stel het apparaat in op 45° en laat het water op de gewenste temperatuur komen
Kruid de entrecote met Noskos kruiden en naar smaak zout en peper toevoegen
Neem een grote sous vide zak of afsluitbare zak en voeg de entrecote toe en sluit deze
Leg de zak in de sous vide bak als deze op temperatuur is en stel de timer in op 120 minuten
Als de timer afloopt de zak uit het water halen
Haal de entrecote eruit en dep deze droog met een doek of keukenrol
Neem een ijzeren koekenpan laat deze op halfhoog vuur warm worden (circa 5 minuten)
Voeg de boter toe en bak de entrecote gedurende lekker bruin gedurende 1 minuut (30 seconden per kant)
Leg de steak op een bord en laat deze nog en een minuut of 5 rusten
Bereiding Gremolata
Neem een kleine schaal en voeg hier de peterselie, olijfolie, knoflook aan toe
Pers de citroen en voeg het sap van de ½ citroen toe
Het geheel door elkaar mengen
Uit serveren met aardappelpuree en de gremolata