Speenvarken uit de Oven met Appelsaus

Speenvarken uit de Oven met Appelsaus

Verras je familie of vrienden met dit waanzinnig lekkere gerecht! Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten


Voor de appelsaus:

  • 100 gram boter
  • 12 Granny Smith appels in plakjes
  • 110 gram basterdsuiker
  • ½ theelepel kaneel gemalen
  • ½ theelepel kruidnagel gemalen
  • 60 ml Cinzano bianco of Vermouth

Bereiding

Zo bereid je dit recept!


  • 1. Laat het speenvarken op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 110 graden Celsius.
  • 2. Wrijf het speenvarken in met de olijfolie en het zout. Laat het circa 15 minuten op kamertemperatuur staan.
  • 3. Plaats het Speenvarken in de oven en verwarm gedurende 30 minuten op 110 graden Celsius. Verhoog daarna de temperatuur tot 150 graden Celsius. Verwarm het speenvarken gedurende 1,5 uur en zet de temperatuur daarna terug tot 110 graden. Laat nu doorgaren tot een kerntemperatuur (in de bil) van 65 graden.
  • 4. Maak ondertussen de appelsaus. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg daarna de appel toe. Breng dit zachtjes aan de kook en verhit al roerend gedurende 10 minuten.
  • 5. Roer kaneel, kruidnagel en de Cinzano door het mengsel en kook gedurende 1 minuut op hoog vuur goed door. Zet het vuur laag en laat circa 20 minuten zachtjes doorkoken tot de appel helemaal zacht is. Gooi de saus over in een juskom of schaal en zet afgedekt weg.
  • 6. Als het speenvarken de goede temperatuur heeft haal je deze uit de oven. Zet de oven op 220 graden Celsius.
  • 7. Wrijf het speenvarken goed schoon en zet terug in de oven tot het zwoerd lekker knapperig is. Dit duurt ongeveer 20-30 minuten. Haal het varken uit de oven en snij deze in grote stukken en leg deze op een grote schaal. Garneer met de takjes rozemarijn.
  • 8. Serveer met de appelsaus.

Eet smakelijk!