
Varkenshaas in Portsaus
< 20 minuten
2 personen
Makkelijk
Pan

Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Malse varkenshaas met een lekker pittig sausje.
Ingrediënten
- 450 gram varkenshaas
- Zeezout naar smaak toevoegen
- 10 gram zwarte peperkorrels
- 3 teentjes knoflook fijngesneden
- 75 ml runderbouillon
- 75 ml witte port
- 15 gram gehakte vers tijm
Extra benodigdheden:
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1. Plet de peperkorrels en voeg hierbij de knoflook en het zout.
- 2. Meng alles goeddoor elkaar en rub de varkenshaas hiermee in.
- 3. Verwarm een koekenpan voor op middelhoog vuur.
- 4. Bak de varkenshaas zo'n 4 minuten per kant vuur iets lager zetten (Baktijd ligt aan hoe rosé je de varkenshaas wil eten)
- 5. Vlees uit de pan en op een bord afdekken met aluminiumfolie en laten rusten.
- 6. Voeg de bouillon en de port toe. Regelmatig even roeren en flink laten inkoken (moet stroperig worden) gedurende 3 tot 5 minuten.
- 7. Besprenkel de varkenshaas met de jus en de verse tijm.