
Varkenshaas met cranberries en sinaasappelglazuur
< 20 minuten
2 personen
Makkelijk
Oven

Genieten van varkenshaas met dit heerlijke (Kerst)recept. Makkelijk en snel klaar. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Ingrediënten
- 2 stuks Varkenshaas
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 theelepel komijnzaad
- 1/2 theelepel tijmblaadjes
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel vleeskruiden
- Kruidnagels
- Peper
- Zout
- 350-400 gram cranberry's
- 1 blikje mandarijnpartjes in siroop
- 1/2 kop suiker
- Sap en pulp van 1 sinaasappel
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1. Verwarm de oven tot 220 graden.
- 2. Verwarm een beetje olie in een koekenpan.
- 3. Maak de knoflook fijn en meng met het komijnzaad, tijm, kaneel, vleeskruiden en kruidnagels. Mix het met twee theelepels olijfolie. Wrijf de varkenshaasjes in met de kruiden.
- 4. Bak de varkenshaasjes in de oven tot de binnentemperatuur van de varkenshaasjes 70 graden is.
- 5. Combineer intussen de cranberry’s, mandarijnpartjes en siroop, suiker en sinaasappelsap (met vruchtvlees).
- 6. Breng het aan de kook. Zet de vlam laag en laat het 8 tot 10 minuten sudderen, totdat de cranberry’s zijn gesprongen en de saus is ingedikt.
- 7. Schep wat van de cranberrysaus over de varkenshaasjes en laat ze nog eens vijf minuten garen in de oven.
- 8. Verwarm de cranberrysaus om te serveren met de gesneden varkenshaasjes.
- 9. Laat de varkenshaasjes vijf minuten nagaren in zilverpapier.