Wagyu Short Ribs
Heerlijk recept voor onze Wagyu Short Ribs. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Ingrediënten
- 2 Wagyu short ribs
- 2 kopjes rode wijn
- ½ kopje wortelen, in plakjes
- ⅓ kopje uien, in blokjes gesneden
- ¼ kopje selderij, gesneden
- ½ kopje champignon garnituur
- 250ml kalfsfond
- 2 grote rijpe tomaten, in blokjes gesneden
- 1 sinaasappel, in plakjes
- Zout en peper
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1. Snij de ribben in dunne plakjes.
- 2. Schroei de ribben in een pan met wat olijfolie, op hoog vuur tot ze bruin zijn. Haal de ribben uit de pan en zet apart.
- 3. Voeg in dezelfde pan wortelen, uien en champignons toe. Kook ze tot de uien zijn gekarameliseerd.
- 4. Voeg de bleekselderij, tomaten en sinasappel in de pan en blus het af met de rode wijn. Nadat de rode wijn is gereduceerd tot de helft, voeg de fond toe.
- 5. Breng alles aan de kook. Haal de pan van het vuur als het kookt en doe de ribben in de pan. Doe de deksel op de pan en laat het 5 uur in de oven sudderen op 110 graden.
- 6. Haal de ribben uit de pan. Laat het kookvocht indikken tot een saus en serveer over de short ribs.
Serveer met de gezeefde groenten.