Wagyu Short Ribs
> 3 uren
4 personen
Gemiddeld
Oven
Heerlijk recept voor onze Wagyu Short Ribs.
Ingrediënten
2 Wagyu short ribs
2 kopjes rode wijn
½ kopje wortelen, in plakjes
⅓ kopje uien, in blokjes gesneden
¼ kopje selderij, gesneden
½ kopje champignon garnituur
Een kwart liter kalfsfond
2 grote, rijpe tomaten, in blokjes gesneden
1 sinaasappel, in plakjes
zout en peper
Bereiding
Bereiding
Schroei de ribben in een pan met wat olijfolie, op hoog vuur tot ze bruin zijn. Haal de ribben uit de pan en zet apart.
Voeg in dezelfde pan wortelen, uien en champignons toe. Kook ze tot de uien zijn gekarameliseerd.
Voeg de bleekselderij, tomaten en oranje in de pan en blus het af met de rode wijn. Nadat de rode wijn de helft is gereduceerd, voeg de fond toe . Nadat dit alles aan de kook is, haal de pan van het vuur en doe de ribben in de pan. Deksel op de pan en laat het 5 uur in de oven sudderen op 110 graden.
Haal de ribben uit de pan. Laat het kookvocht indikken tot een saus en serveer over de short ribs. Serveer met de gezeefde groenten.
Schroei de ribben in een pan met wat olijfolie, op hoog vuur tot ze bruin zijn. Haal de ribben uit de pan en zet apart.
Voeg in dezelfde pan wortelen, uien en champignons toe. Kook ze tot de uien zijn gekarameliseerd.
Voeg de bleekselderij, tomaten en oranje in de pan en blus het af met de rode wijn. Nadat de rode wijn de helft is gereduceerd, voeg de fond toe . Nadat dit alles aan de kook is, haal de pan van het vuur en doe de ribben in de pan. Deksel op de pan en laat het 5 uur in de oven sudderen op 110 graden.
Haal de ribben uit de pan. Laat het kookvocht indikken tot een saus en serveer over de short ribs. Serveer met de gezeefde groenten.