Yakitori Kipspiesjes

Yakitori Kipspiesjes

Yakitori is een klassiek Japans gerecht bestaande uit gegrilde kipspiesjes. "Yaki" betekent grillen en "tori" betekent kip, dus yakitori verwijst naar gegrilde kip. De spiesjes worden vaak bereid met verschillende delen van de kip, zoals borst, dij, vleugel en soms zelfs lever of huid. Ze worden gemarineerd of geglazuurd met een zoete en zoute saus, vaak teriyakisaus.

Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten


Voor de kipspiesjes:

  • 500 gram kipdijfilet, in blokjes van 2,5 cm gesneden
  • 12-15 houten of metalen spiesjes
  • 2 lente-uitjes, in stukjes van 2,5 cm gesneden (optioneel)

Voor de yakitori saus:

  • 120 ml sojasaus
  • 120 ml mirin (zoete rijstwijn)
  • 60 ml sake (Japanse rijstwijn)
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel geraspte gember

Of gebruik eens Angus&Oink Korean BBQ sauce

Bereiding

Zo bereid je dit recept!


  • 1. Bereid de houten spiesjes voor: Als je houten spiesjes gebruikt, week ze dan minstens 30 minuten in water om te voorkomen dat ze verbranden op de grill.
  • 2. Maak de yakitori saus. Meng de sojasaus, mirin, sake, suiker, knoflook en gember in een kleine pan.
  • 3. Breng het mengsel aan de kook op middelhoog vuur.
  • 4. Verlaag het vuur en laat de saus ongeveer 10-15 minuten sudderen tot hij iets ingedikt is. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  • 5. Doe de kipblokjes in een kom en voeg de helft van de afgekoelde yakitori saus toe.
  • 6. Laat de kip minimaal 30 minuten marineren in de koelkast. Hoe langer je het laat marineren, hoe intenser de smaak.
  • 7. Rijg de gemarineerde kipblokjes aan de spiesjes, afwisselend met stukjes lente-ui als je die gebruikt.
  • 8. Verwarm een grill of grillpan voor op middelhoog vuur.
  • 9. Grill de spiesjes ongeveer 8-10 minuten, draai ze regelmatig en bestrijk ze met de resterende yakitori saus tijdens het grillen.
  • 10. De kip moet gaar en licht gekarameliseerd zijn.
  • 11. Haal de spiesjes van de grill en serveer ze warm met extra yakitori saus aan de zijkant voor dippen.

Tips:

  • Je kunt ook verschillende delen van de kip gebruiken, zoals kipfilet of kippenvleugels, afhankelijk van je voorkeur.
  • Serveer de yakitori spiesjes met gestoomde rijst en een frisse groene salade voor een volledige maaltijd.

Dit recept geeft een authentieke smaak van Japanse yakitori en is perfect voor een BBQ, een feestje of gewoon een lekkere maaltijd thuis. Eet smakelijk!