
Zoete Bacon-Varkensprocureurrollade
< 50 minuten
4 personen
Gemiddeld
BBQ/oven

Prachtig recept om thuis eens te proberen. Bacon...what else?
Ingrediënten
- 1 procureur van ca. 1000 gram
- 3 eetlepels bruine suiker
- 2 theelepels zout
- 1/2 theelepel (gerookt) paprikapoeder
- 1/4 theelepel cayennepeper
- 6-8 plakjes bacon
- 1 eetlepel bakolie
- 2 eetlepels grove dijonmosterd
Bereiding
- 1. Verhit de oven of BBQ tot 180 graden Celsius. Zorg bij een BBQ voor dat de kolen aan 1 kant liggen ene r indirect gegaard kan worden.
- 2. Snij de varkensfilet schoon. Verwijder dus het vet én het vlies eronder. Kleine stukjes vet kunnen blijven zitten. Dep de filet daarna droog met keukenpapier.
- 3. Meng de bruine suiker, zout, paprikapoeder en cayennepeper in een kleine kom. Wrijf de filet daarna in met het mengsel.
- 4. Wikkel de filet nu in met de bacon. Zet eventueel vast met wat (natte) satéprikkers.
- 5. Smeer de bacon in met de bakolie en grill de filet om en om tot deze mooi bruin begint te worden.
- 6. Leg de filet vervolgens indirect weg om door te garen tot een kerntemperatuur van ongeveer 60 graden Celsius. De oven kan hier worden teruggezet tot 140 graden Celsius.
- 7. Smeer de filet halverwege in met de mosterd.
- 8. Laat vervolgens 10 minuten afgedekt rusten. Verwijder de satéprikkers en snij er mooie plakken van.
- 9. Serveer eventueel met een mooie chutney.