Boneless Spareribs

Boneless Spareribs

Boneless spareribs van varkensnek: gemarineerd, gerookt, gestoomd met roomboter en maple syrup, en gelakt met BBQ-saus voor een malse, gekarameliseerde BBQ-maaltijd. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten


Bereiding

Zo bereid je dit recept!


  • 1. Haal de varkensnek een dag van tevoren uit de vriezer en laat in de koelkast ontdooien.
  • 2. Verwarm de BBQ voor op 110°C, indirect. Voeg 2 à 3 rookchunks toe aan de houtskool.
  • 3. Haal de varkensnek uit de verpakking en dep het vlees droog. Laat het een uur op kamertemperatuur komen.
  • 4. Vlinder de varkensnek open zodat je lang stuk vlees hebt, en halveer deze in de lengte. Er ontstaan nu een soort boneless spareribs. Zie foto.
  • 5. Smeer het vlees in met mosterd en bestrooi royaal met de BBQ-rub.
  • 6. Plaats de boneless spareribs op de BBQ en rook ze gedurende 3 uur op 110°C.
  • 7. Na 3 uur haal je de ribs van de BBQ en pak je ze in met butcher paper. Leg 50 gram roomboter en 50 ml maple syrup op de ribs voordat je ze per stuk inpakt.
  • 8. Plaats de ingepakte ribs terug op de BBQ en laat ze nog 2 uur gaar stomen in het butcher paper.
  • 9. Na 2 uur pak je de ribs uit en vang je het vocht op in een pannetje. Leg de ribs terug op de BBQ en Laat ze nog een uur garen.
  • 10. Na een half uur begin je met het aflakken van de ribs. Meng daarvoor het opgevangen vocht met de BBQ-saus en bestrijk de ribs voorzichtig zodat de saus mooi kan karamelliseren.
  • 11. Het bestrijken herhaal je om de 10 minuten gedurende het laatste half uur. Dit kun je vaker of minder vaak doen, afhankelijk van je eigen voorkeur.
  • 12. Wanneer je zonder weerstand met een satéprikker of kernthermometer door het vlees kunt prikken, zijn de ribs klaar. Gebruik je liever een thermometer? Houd dan 90-93°C aan.
  • 13. Snijd de ribs in stukjes van ongeveer 2-3 cm.
  • 14. Eet smakelijk!

Tip: Serveer de boneless ribs met geroosterde kriel in de schil, geroosterde wortels, asperges, stokbrood en een frisse coleslaw voor een heerlijke en complete maaltijd.