Crispy Pork Belly spiesen

Crispy Pork Belly spiesen

Krokant gegrild buikspek met een Provençaalse kruidensmaak, langzaam gegaard op de BBQ en geserveerd als spiesen met gegrilde groenten. Perfect als hartige traktatie met een knapperige bite.

Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten


Bereiding

Zo bereid je dit recept!


  • 1. Perforeer het zwoerd van het buikspek met een scherp mes en snijd de vleeskant kruislings in.
  • 2. Meng de olijfolie met de Provençaalse kruiden, zeezout, zwarte peper, knoflookgranulaat en uienpoeder. Smeer dit kruidenmengsel goed in op de vleeskant van het buikspek.
  • 3. Breng het citroensap aan op de zwoerd en bestrooi met zeezout. Leg het buikspek onafgedekt in de koelkast en laat het een nacht drogen zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  • 4. Bereid de barbecue voor met indirecte hitte van 150ºC. Leg het buikspek met het zwoerd naar boven op een blokje rookhout om te voorkomen dat het vocht uit het buikspek op het vlees blijft liggen. Sluit het deksel en laat het buikspek ongeveer 2,5 uur garen.
  • 5. Na deze tijd leg je het buikspek met het zwoerd naar boven op een vel aluminiumfolie. Vouw de folie rondom het vlees, maar zorg ervoor dat de zwoerd vrij blijft.
  • 6. Verhoog de temperatuur van de BBQ naar 180ºC en leg het vlees in de folieboot terug op de barbecue. Laat het buikspek verder garen totdat er blaasjes op de huid ontstaan.
  • 7. Verhoog de temperatuur van de BBQ nog verder en gril het buikspek met het zwoerd naar beneden boven directe hitte. Gril tot de huid begint te poffen en de zwoerd krokant is.
  • 8. Haal het buikspek van de BBQ en laat het een paar minuten rusten. Snijd het vervolgens in kleine blokjes.
  • 9. Grill ondertussen verse groenten en rijg het vlees en groenten om en om op spiesen. Warm de spiesen kort op de BBQ.
  • 10. Serveer de crispy pork belly spiesen met gebakken aardappeltjes, zelfgemaakte frites en een lekkere huisgemaakte dip.