Gado Gado van Rund

Gado Gado van Rund

Een smaakvol BBQ-gerecht waarin gemarineerde ossenhaas wordt gegrild en gecombineerd met frisse atjar, romige gado gado-saus en krokante kroepoek. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten


  • 1 stuk Ossenhaas van 500 gram
  • 1 stuks rettich
  • 1 bosje punt radijs
  • 1 peen
  • 2 uien
  • 1 venkel
  • 1 stemgember
  • ½ rode peper (zonder zaadlijst)
  • 1 sereh
  • 250 gram gado poeder
  • 1,5 dl water
  • 0,5 dl kokosmelk
  • Limoen
  • Kokosolie
  • Kurkuma
  • Sushi azijn
  • Kroepoek

Bereiding

Zo bereid je dit recept!


  • 1. Snijd de ossenhaas in dunne plakjes en breng deze aan beide kanten op smaak met iets zout en peper en smeer in met iets kokosolie en laat zo afgedekt staan.
  • 2. Snijd van de rettich dunne plakjes, snijd de radijs in vier kwarten, snijd de wortel in dunne plakjes, snijd de ui in halve ringen, snijd de venkel in dunne reepjes.
  • 3. Meng dit alles en marineer met iets kurkuma en sushi azijn.
  • 4. Snipper de ui en snijd de stemgember fijn, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze fijn, kneus de sereh.
  • 5. Fruit alle bovenstaande ingrediënten glazig in een kleine skillet op de barbecue op het rooster boven directe hitte, voeg het gado gado poeder toe en meng kort door.
  • 6. Blus af met het water en de kokosmelk en breng langzaam aan de kook.
  • 7. Verwijder de sereh en draai hierna de massa in de keukenmachine geheel glad. Breng op smaak met iets limoensap en bewaar in een spuitzak op de werkbank tot doorgifte van het gerecht.
  • 8. Giet de groenten af en laat uitlekken en verdeel deze atjar robuust over een grote schaal of plank, spuit m.b.v. de spuitzak de gado gado in verschillende maten dopjes hier tussenin.
  • 9. Rooster de plakjes ossenhaas op uiterst hoge temperatuur direct boven de kolen op het rooster aan beide kanten en schik deze hierna tussen de rest van de ingrediënten, maak af met de kroepoek.