•  
    Vandaag besteld, maandagavond geleverd.
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.
Haas Rundvlees

Ossenhaas Heel

Een hele ossenhaas is schitterend om te bereiden en om te presenteren.
Herkomst: Uruguay Opslagconditie: Diepvriesproduct ≤ -18ºC

* Verplichte velden

€ 32,95 Incl. BTW

Vanaf: € 32,95

- +
€ 32,95 Incl. BTW

Vanaf: € 32,95

Artikelnummer: 4701

Beschikbaarheid: Op voorraad

Vandaag besteld, Maandagavond geleverd
Bestel nog €60 voor gratis verzending
Beschrijving

Een Zuid-Amerikaanse ossenhaas is populair bij chefs van de betere steakrestaurants. Hele ossenhaas met vlies. Deze dient zelf te worden verwijderd.

Ossenhaas


Een supermalse Zuid-Amerikaanse kwaliteit! Een hele Zuid-Amerikaanse ossenhaas om zelf te portioneren, zonder ketting. Haal een stukje Zuid-Amerika in huis met dit prachtige rundvlees, populair bij chefs van de betere steakrestaurants. Het vlees kenmerkt zich door de stevige korte spieren die zorgen voor de optimale vleessmaak. De hele ossenhaas is met vliesje, die u met een scherp mes eenvoudig kunt verwijderen. Deze dient u zelf te verwijderen.

Een hele ossenhaas laat zicht prachtig bereiden in oven of op de bbq. De kern blijft sappig omdat de hitte het vocht binnenin niet kan verdampen. Dat is het voordeel van een groter stuk. Gebruik een kernthermometer om te garen tot 45 graden in de kern. Het rundvlees van de hittebron afhalen en de thermometer laten zitten. Het nagaren zorgt ervoor dat de temperatuur van de ossenhaas naar 50 graden stijgt. Direct serveren - niet wikkelen in aluminiumfolie. Een ossenhaas is uitstekend geschikt om licht te marineren.

U kunt de ossenhaas ook zelf opdelen in porties. Van het dikste deel kunt u de chateaubriand snijden van ongeveer 400 gram. Uit het midden van de ossenhaas snijdt u dan tournedos; mooie ronde schijven van ongeveer 200 gram per stuk. De tournedos wordt ook wel het biefstuk van de haas genoemd. Van de punt kunt u kleine medaillons snijden, ook bekend als filet mignon.

Contact

Voor vragen of voor meer informatie kunt u terecht bij onze klantenservice. Deze kunt u bereiken via de chatfunctie, door te bellen naar 0172-577147 of te e-mailen naar info@beefensteak.nl.

 

De slager van Beef&Steak laat je zien hoe je het vlies kan verwijderen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pitmaster X doet voor hoe je het recept 'Lomo al trapo' maakt:

 

Recepten
Extra informatie
Herkomst Uruguay
Ingrediëntendeclaratie 100% rundvlees
Allergie N/B
Opslagconditie Diepvriesproduct ≤ -18ºC
Rijping Gerijpt
Manier van afmesten Grasgevoerd
Bereidingsmethode barbecue, Oven, Braadpan, Grill
Reviews

Klantenreviews 23 item(s)

Viviane Overbeele
Helemaal geweldig van smaak en structuur. Dit is echt voor herhaling vatbaar. Het ontvliezen ging erg simple ik heb de chateaubriand (dikste deel) apart gebakken en ook dit stuk was erg lekker. Het middenstuk was zoals verwacht zelfs nog ietsje malser. Een aanrader!
product
Review by Viviane Overbeele / (Geplaatst op 16-01-2016)
Thijs Kleindijk
Geweldig mals ossenhaasje met de kerstdagen klaar gemaakt op de BBQ met een kerntemperatuur van 62 graden gesneden en..........aanvallen!
product
Review by Thijs Kleindijk / (Geplaatst op 18-01-2015)
Jilco
Top stuk vlees heerlijk langzaam gegaard in de oven en geserveerd met een portsaus. Lekker!
product
Review by Jilco / (Geplaatst op 05-01-2015)
Marcel
1.3kg gekocht in de aanbieding. Vlees kwam half bevroren in ijs omwikkeld met een braadpan! Na 4dagen stukje vlies er afgehaald en gebruikt voor een beef wellington - en die was echt super goed gelukt. Met 8p erg lekker gegeten!
product
Review by Marcel / (Geplaatst op 28-12-2014)
Sjef ten Kroode
Vorig jaar deze besteld voor de kerst. Kan gebeuren wat gebeurd maar ik kan er helaas niet omheen deze dit jaar weer te bestellen. Beetjes saai maar zooooooooo lekkuh!
product
Review by Sjef ten Kroode / (Geplaatst op 26-10-2014)
Danny
Perfectie! Dit koop je niet in een restaurant.
product
Review by Danny / (Geplaatst op 06-04-2014)
Matthijs Bruinsma
Heerlijk stuk vlees! Zout peper en een goede kerntemperatuur (tussen 45 en 50 graden). Even laten rusten (+- 5 min) en daarna heerlijk opgegeten. Heerlijke smaak gasten (en ikzelf) zeer tevreden. Zeker een aanrader!
product
Review by Matthijs Bruinsma / (Geplaatst op 27-12-2013)
Ton en Henny
Zie voorgaande reacties peper en zout oven thermometer ....
product
Review by Ton en Henny / (Geplaatst op 29-01-2013)
Bas
Mooi stuk ossenhaas. Nog zelf te ontvliezen echter laat je hier niet door afschrikken (ontvliezen is eenvoudig). Ik heb de ossenhaas in zijn geheel sous vide gegaard op 52 graden Celsius gedurende 90 minuten daarna 2 minuten in een (rokend) hete pan met scheutje olie bruin gebakken (iedere 15 seconden omdraaien). Vervolgens 5 minuten rusten en daarna getrancheerd in dunne plakjes met wat Maldon zeezout vlokken en gerookte peper erop. Heerlijk puur en heerlijk genieten
product
Review by Bas / (Geplaatst op 04-01-2013)
Jolanda
"Mooi stuk vlees. Let op: moet nog wel ontvliesd worden (maar daar was de kat erg blij mee). Nog nooit zoiets bereid en ik had het na aanbraden iets te lang in de oven gelaten waardoor het te ros
product
Review by Jolanda / (Geplaatst op 29-12-2012)
Marijke Caris
Ossenhaas voor de kerst besteld super mooi vlees we hebben er met 8 personen van genoten.
product
Review by Marijke Caris / (Geplaatst op 28-12-2012)
Martino
Ik wilde even wat speciaals serveren voor onze circa 20 gasten. Omdat we een vooraf hadden (Sashimi tonijn van de BBQ topper!) dacht ik met een 2000 grs ossenhaas wel uit te komen. Even opgehaald in ter Aar ivm de late bestelling. Prachtig stuk vlees waar alleen het vlies even vanaf gehaald moest worden. 2 uur gemarineerd (op kamertemperatuur) in een marinade van Balsamico Azijn mosterd verse tijm basilicum bieslook gesneden uien olijfolie en ketjap manis om het zuur er weer wat af te halen. Bleek een briljante marinade!!!
product
Review by Martino / (Geplaatst op 08-08-2012)
Gilbert Heikamp
Daarna het vlees uit de braadslede gehaald en de marinade voor 80% uit de braadslede gegoten. De ossenhaas ingesmeerd met Wagyu vet van B&S. Een aanrader!!! De BBQ inmiddels op 240 graden gezet. Lekker heet dus en de dunne kant van de ossenhaas omgevouwen zodat het geheel een beetje gelijk in dikte was. Dan rondom aangebraden tot het rooster van de BBQ er mooi bruin in stond :) De braadslede (glazen marskramer 40cm) stond aan de zijkant van het rooster ook op de BBQ met dus een miniem laagje marinade erin. Het vuur getemperd zodat we op circa 125-150 graden kwamen (van de 5 branders 3 uit en 2 op minimum gezet) en deksel dicht. Na circa 20/25 minuten kerntemperatuur gecheked en die stond al netjes op 52 graden (target was 50). Vlees toen op een bord ernaast gelegd en aluminium folie er los overheen (niet ingepakt). BBQ uitgezet. Het vlees MOET dan minimaal 10 minuten niet aangeraakt worden. Je kunt dus rustig bordjes opmaken of in mijn geval een mooie grote tegel (60x60) opmaken met oosterse pasta salade en borden ernaast zetten. Vervolgens een grote snijplank gepakt en daar dit goddelijk vlees op gesneden. Steeds de stukjes schuin op elkaar in 2 rijen op de tegel gelegd. Kwastje gepakt en de ingedikte marinade heel licht zo af en toe op het vlees getipt. MEGA MEGA MEGA lekker. Supermals smaakvol en helemaal niet duur!!! Je serveert 20 mensen die alleen maar Oh Ah Wauw zeggen met dit stuk briljant vlees. Als hoofdmaaltijd was die 2Kg niet helemaal voldoende maar dat is vooral omdat het zo lekker is... SUPER aanrader dus. Vergeet het potje Wagyu vet niet want dat maakt het denk ik ook extra mals.
product
Review by Gilbert Heikamp / (Geplaatst op 04-08-2012)
Jeroen Vissers
Top vlees ! Heerlijk in kleine steaks op de bbq!
product
Review by Jeroen Vissers / (Geplaatst op 23-05-2012)
Jan van Duin
Erg mooi stukje vlees. Na het ontvliezen het puntje afgesneden en lekker opgepeuzeld. Daarna een mooie Lomo al Trapo gemaakt die erg in de smaak viel bij de gasten. Ik heb net nog 3 stuks besteld :-)
product
Review by Jan van Duin / (Geplaatst op 14-05-2012)
Peter de wit
supper vlees botermals echt een aanrader
product
Review by Peter de wit / (Geplaatst op 18-02-2012)
Rendo
Ga zo door... Ga zo door... Heerlijk en goed. Volgende keer die uit Uruguay !
product
Review by Rendo / (Geplaatst op 28-01-2012)
S. Wokcik
de puntjes zijn ook erg smakelijk en heerlijk om te wokken
product
Review by S. Wokcik / (Geplaatst op 24-03-2011)
Auke Haan
Naast het Groupon pakket had ik ook een Ossenhaas besteld. En wat duurt het wachten dan lang :-)
product
Review by Auke Haan / (Geplaatst op 06-01-2011)
Wim van de Vrande
Prima ossenhaas. Aangebraden in de pan en dan op 120 graden in de oven tot 53 - 55 graden binnen in de steak. Steak was mals en lekker. Alleen de Argentijnse Angus smaak gaat hierboven.
product
Review by Wim van de Vrande / (Geplaatst op 31-12-2010)
Niels Rolaff
Wat een prachtige ossenhaas!
product
Review by Niels Rolaff / (Geplaatst op 03-11-2010)
Ismar
Ontzettend mals en sappig stukje vlees! 90 seconden aan alle kanten dichtgeschroeid en vervolgens indirect verder laten garen op de grill.
product
Review by Ismar / (Geplaatst op 20-10-2010)
Dennis
Super mals vlees! Echt heerlijk lang geleden dat ik zulk goed vlees heb gegeten.
product
Review by Dennis / (Geplaatst op 02-12-00-1)

Schrijf uw eigen review

Hoe waardeert u dit product? *

 
1 1 ster
2 2 star
3 3 star
4 4 star
5 5 star
product

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Zoekt u iets heel speciaals?

Wij helpen u graag.