
Hoender gevuld met kreeft
> één uur
4 personen
Moeilijk
BBQ

Gevulde parelhoen met kreeft, gebakken en geroosterd voor een luxe smaakervaring, geserveerd met rijke zelfgemaakte jus. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Ingrediënten
- 2 stuks parelhoen
- 2 stuks kreeft 500 gram
- 1 stuk ei
- 1 dl room
- Crépinette
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1. Maak de hoenders schoon. Verwijder de filets maar laat de huid zitten. Plet de filets tussen vacuüm zakken ingesmeerd met iets olijfolie en houd apart.
- 2. Haal het vlees van de dijen, verwijder peesjes en draai glad in de cutter.
- 3. Voeg het ei toe en draai glad. Voeg de room toe en draai glad. Breng op smaak met peper en zout en zet koud weg. (bewaar de resten van de hoenders en hak deze fijn voor de jus).
- 4. Breng ruim water aan de kook. Zet het vuur uit zodra het water kookt.
- 5. Doe de kreeften in het water en haal deze na 5 minuten eruit en spoel koud af.
- 6. Maak de kreeften schoon. Snijd al het vlees in kleine stukjes en werk deze door de farce van de hoenderdijen.
- 7. Hak de karkassen geheel fijn voor de jus.
- 8. Bak de karkassen van de kreeften samen met de karkassen van de hoender in een grote pan aan op de barbecue boven directe hitte.
- 9. Voeg grofgesneden, peen, ui, knoflook, bleekselderij toe en bak mee. Voeg de laurier en tijm toe en blus af met de witte wijn.
- 10. Laat rustig trekken en voeg de visbouillon toe. Zet net onder met water en laat 20 minuten trekken. Passeer door een fijne zeef en stamp goed uit.
- 11. Kook de bouillon in tot een sterk extract en bewaar deze op de werkbank tot doorgifte van het gerecht.
- 12. Leg schoongespoeld crépinette op de werkbank en leg hier twee platgeslagen filets van de hoender met de velkant naar beneden op.
- 13. Breng op smaak met peper en zout en spuit hier m.b.v. een spuitzak de helft van de farce van de dijen en de kreeft in een lange baan op. Rol het geheel op en rol drie maal rond met het crépinette.
- 14. Rol hierna de rol strak in met aluminiumfolie die is ingesmeerd met olijfolie en draai de uiteinden strak op. Herhaal met de andere twee filets en laat hierna de rollen garen in de barbecue op indirecte hitte op een temperatuur van 120 graden Celsius gedurende 45 minuten.
- 15. Haal hierna uit de aluminiumfolie en rooster de rollen rondom goudbruin boven directe hitte op het rooster. Laat kort rusten, snijd in de gewenste porties en serveer hier de jus bij.