Selecteer eigen leverdatum
Voor 11u besteld, zelfde avond in huis
Gratis verzenden in NL vanaf €75.-
Recyclebare verpakking

Parelhoen

Artikelnummer: 1517

Op voorraad





Heerlijke, Franse Parelhoen. Heerlijk om in zijn geheel te bereiden.
  • Niet tevreden, geld terug garantie
  • Voor 11:00 besteld, dezelfde avond in huis
  • Gratis verzending in NL v.a. €75,-
  • 9,3 o.b.v. 19.485 beoordelingen
Over dit product
De Parelhoen is een hoenderachtige die nog het meeste lijkt op de kalkoen. De vogel komt oorspronkelijk uit Afrika en is te herkennen aan de kale kop en de veren met kleine witte stippen. Vooral in Brabant is de parelhoen bekend, alleen onder een andere naam; Poulepetaat. Dit komt van het Franse woord Poule Pintade
Bereiding

Ingrediënten:- 1 parelhoen- 2 eetlepels olijfolie- Zout en peper- Verse kruiden zoals tijm, rozemarijn en salie- 2 teentjes knoflook, fijngehakt- 1 citroen, in plakjes gesneden- Groenten naar keuze (bijvoorbeeld wortelen, selderij, ui)- 250 ml kippenbouillon of witte wijnBereidingswijze:1. Verwarm de oven voor op 180°C.2. Spoel de parelhoen van binnen en buiten af onder koud water en dep hem droog met keukenpapier.3. Bestrooi de binnen- en buitenkant van de parelhoen royaal met zout en peper.4. Vul de buikholte van de parelhoen met de gehakte knoflook, plakjes citroen en verse kruiden.5. Bind de poten van de parelhoen samen met keukentouw om de vulling op zijn plaats te houden.6. Leg de groenten in een braadslede en plaats de parelhoen er bovenop.7. Giet de olijfolie over de parelhoen en smeer deze gelijkmatig uit. Hierdoor krijgt het vel een mooie kleur en blijft het vlees sappig.8. Giet de kippenbouillon of witte wijn in de braadslede om de groenten te bedruipen en voor extra smaak tijdens het garen.9. Dek de parelhoen losjes af met aluminiumfolie en zet de braadslede in de voorverwarmde oven.10. Braad de parelhoen gedurende 45 minuten tot 1 uur, afhankelijk van de grootte, of tot het vlees gaar is en het vel goudbruin en knapperig is geworden.11. Controleer de gaarheid van de parelhoen door in het dikste deel van de dij te prikken. Als de sappen helder zijn, is de parelhoen gaar.12. Haal de parelhoen uit de oven en laat hem 10-15 minuten rusten voordat je hem aansnijdt. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich kunnen herverdelen en het vlees sappig blijft.Serveer de parelhoen met de geroosterde groenten en geniet van een heerlijke en feestelijke maaltijd. Eet smakelijk!

Meer Informatie
Herkomst Frankrijk
Ingrediëntendeclaratie 100% parelhoen
Opslagconditie Diepvriesproduct ≤ -18ºC
Bereidingsmethode Barbecue, Oven, Braadpan
Soort Gevogelte
SKU 1517
Reviews
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Parelhoen
loader
Bezig met laden...

check-circle U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.

Vaak samen gekocht
Hele Kalkoen
Gevogelte
ca. 2000 gram
€ 29,95
Kwartel
Gevogelte
€ 18,95
poussin
Gevogelte
€ 14,95
Halve-kip
Wellfoort Farms
ca. 400 gram
€ 6,49
scharrelkip-ancenis-label-rouge
Label Rouge
€ 22,95
Wilde-duif
Gevogelte
€ 8,99
Hele Gildehoen Kip
Gildehoen
€ 12,95
Hele Gildehoen Kip
Wellfoort Farms
€ 10,95
grillworst-met-kaas-kip
Gevogelte
€ 10,95
Label-rouge-kippendij
Label Rouge
ca. 1650 gram
€ 36,39