Lamskroon van de BBQ

Lamskroon van de BBQ

Grill een sappige, kruidige lamskroon. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten


Bereiding

Zo bereid je dit recept!


  • 1. Haal de lamsracks 1-2 dagen van tevoren uit de diepvries en laat ze in de koelkast ontdooien.
  • 2. Laat de lamsracks vlak voor het grillen op kamertemperatuur komen (ongeveer 30-60 minuten).
  • 3. Steek ondertussen de BBQ aan en verwarm tot 180°C voor half indirect grillen. Gebruik één kant van de BBQ voor direct grillen en de andere kant voor indirecte warmte.
  • 4. Verwijder overtollig vet en vliezen van de lamsracks voor een mooie, gelijkmatige garing.
  • 5. Smeer de lamsracks in met olie en breng op smaak met zout, peper en eventuele kruiden naar keuze.
  • 6. Zet de twee lamsracks met de botjes naar buiten in een cirkel. Prik beide uiteinden aan elkaar vast met cocktailprikkers.
  • 7. Bind de lamskroon aan de onderkant van de botjes vast met slagerstouw en trek dit redelijk strak aan. Steek in de kroon nog je favoriete kruiden zoals tijm, laurier of rozemarijn.
  • 8. Leg de lamskroon eerst 5 minuten op de indirecte kant van de BBQ, zodat deze tot in de kern alvast opwarmt.
  • 9. Grill daarna de lamskroon op de directe kant totdat er een mooie kleur of grillruit ontstaat.
  • 10. Verplaats de lamskroon daarna weer naar de indirecte kant van de BBQ. Voor een medium-rare resultaat streef je naar een kerntemperatuur van 55-57°C.
  • 11. Wanneer de gewenste kerntemperatuur is bereikt, haal je de lamskroon van de BBQ en dek je deze luchtig af met een stukje aluminiumfolie.
  • 12. Laat de lamskroon 5-10 minuten rusten, zodat de sappen zich goed kunnen verdelen.
  • 13. Snijd de lamskroon in losse koteletjes en serveer direct. 

Tip: Lekker om erbij te serveren is bijvoorbeeld een schaal vol geroosterde Roseval-aardappels, paprika, wortels en bloemkool. Maak die op smaak met je favoriete kruiden. Wij gebruikten vadouvan!