Lamsracks van de BBQ

Lamsracks van de BBQ

Perfect gegrilde lamsracks met een sappige, rosé kern. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten


Bereiding

Zo bereid je dit recept!


  • 1. Haal de lamsracks 1-2 dagen van tevoren uit de diepvries en laat ze in de koelkast ontdooien.
  • 2. Laat de lamsracks vlak voor het grillen op kamertemperatuur komen (ongeveer 30-60 minuten).
  • 3. Steek ondertussen de BBQ aan voor half indirect grillen, zodat je één kant van de BBQ direct gebruikt voor het grillen en de andere kant voor indirecte warmte.
  • 4. Verwijder overtollig vet en vliezen van de lamsracks voor een mooie, gelijkmatige garing.
  • 5. Smeer de lamsracks in met olie en breng op smaak met zout, peper en eventuele kruiden naar keuze.
  • 6. Leg de lamsracks eerst 5 minuten op de indirecte kant van de BBQ, zodat ze tot in de kern alvast opwarmen.
  • 7. Grill daarna de lamsracks op de directe kant totdat er een mooie kleur of grillruit ontstaat.
  • 8. Verplaats de lamsracks daarna weer naar de indirecte kant van de BBQ. Voor een medium-rare resultaat streef je naar een kerntemperatuur van 55-57°C.
  • 9. Wanneer de gewenste kerntemperatuur is bereikt, haal je de lamsracks van de BBQ en dek je ze luchtig af met een stukje aluminiumfolie.
  • 10. Laat de lamsracks 5-10 minuten rusten, zodat de sappen zich goed kunnen verdelen.
  • 11. Snijd de lamsracks tussen de botten door en serveer direct.

Tip: Serveer de lamsracks met geroosterde wortelen en jus. Ook lekker met een frisse salade van granaatappelpitjes en rucola.