
Lamsracks van de BBQ
> één uur
4 personen
Gemiddeld
BBQ

Perfect gegrilde lamsracks met een sappige, rosé kern. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1. Haal de lamsracks 1-2 dagen van tevoren uit de diepvries en laat ze in de koelkast ontdooien.
- 2. Laat de lamsracks vlak voor het grillen op kamertemperatuur komen (ongeveer 30-60 minuten).
- 3. Steek ondertussen de BBQ aan voor half indirect grillen, zodat je één kant van de BBQ direct gebruikt voor het grillen en de andere kant voor indirecte warmte.
- 4. Verwijder overtollig vet en vliezen van de lamsracks voor een mooie, gelijkmatige garing.
- 5. Smeer de lamsracks in met olie en breng op smaak met zout, peper en eventuele kruiden naar keuze.
- 6. Leg de lamsracks eerst 5 minuten op de indirecte kant van de BBQ, zodat ze tot in de kern alvast opwarmen.
- 7. Grill daarna de lamsracks op de directe kant totdat er een mooie kleur of grillruit ontstaat.
- 8. Verplaats de lamsracks daarna weer naar de indirecte kant van de BBQ. Voor een medium-rare resultaat streef je naar een kerntemperatuur van 55-57°C.
- 9. Wanneer de gewenste kerntemperatuur is bereikt, haal je de lamsracks van de BBQ en dek je ze luchtig af met een stukje aluminiumfolie.
- 10. Laat de lamsracks 5-10 minuten rusten, zodat de sappen zich goed kunnen verdelen.
- 11. Snijd de lamsracks tussen de botten door en serveer direct.
Tip: Serveer de lamsracks met geroosterde wortelen en jus. Ook lekker met een frisse salade van granaatappelpitjes en rucola.