Ossenhaas bone marrow pinwheels

Ossenhaas bone marrow pinwheels

Heerlijke pinwheels gemaakt van de ossenhaas. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten


  • 1 ossenhaas (1,3 kg)
  • 3 x 2 stuks beenmerg
  • 150 gram roomboter
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 6 takjes tijm
  • 6 takjes rozemarijn
  • 1 bosje platte peterselie
  • Zeezout naar smaak
  • Zwarte peper naar smaak

Bereiding

Zo bereid je dit recept!


  • 1. Plaats de ossenhaas op een schoon werkblad, verwijder losse vetstukken en haal het zilvervlies weg door een scherp mes langs het vlies te snijden zonder te veel van het vlees te verwijderen.
  • 2. Snijd de ossenhaas in zes gelijke stukken van ongeveer 200-220 gram voor tournedos. Probeer de sneden recht en gelijkmatig te maken voor een mooie presentatie.
  • 3. Bewaar de uiteinden (de ossenhaaspuntjes) apart; deze kunnen later gebruikt worden voor andere gerechten zoals wok- of roerbakgerechten.
  • 4. Leg een tournedos op zijn kant en snijd deze al rollend in een lange reep. Er ontstaan nu zes platte stukken ossenhaas. Bewaar even apart.
  • 5. Bereid de beenmergboter. Ga daarna pas verder met stap 6.
  • 6. Pak de ossenhaas en smeer de platte stukken royaal in met de beenmergboter. Rol elk stuk op en bind het op met opbindtouw, zodat er zes pinwheels ontstaan. Laat deze 45 minuten opstijven in de koelkast.
  • 7. Grill de pinwheels op de BBQ tot een kerntemperatuur van 46-50 graden Celsius voor medium-rare.
  • 8. Laat het vlees 5-10 minuten rusten onder wat aluminiumfolie.
  • 9. Serveer direct.

Bereid ondertussen de beenmergboter:

  • 1. Verwarm de BBQ voor op 180 graden direct.
  • 2. Dep het beenmerg droog en verwijder losse stukken bot en overige vetstukjes.
  • 3. Hak de tijm en rozemarijn zo fijn mogelijk en bestrooi het beenmerg hiermee.
  • 4. Bestrooi ook met de knoflookpoeder, zout en peper. Grill het beenmerg ongeveer 30 minuten.
  • 5. Haal het beenmerg van de BBQ af en laat even afkoelen.
  • 6. Schraap met een lepel het beenmerg eruit en doe het in een kom.
  • 7. Voeg de zachte boter toe.
  • 8. Hak de tijm, rozemarijn en peterselie zo fijn mogelijk en voeg toe aan de kom. Meng totdat alles goed gemengd is.
  • 9. Breng op smaak met zeezout en peper.

Bijgerechten:

  • Geroosterde regenboogwortels
  • Sperziebonen met uitgebakken pancetta en amandel
  • Stokbrood
  • Aardappelpuree
  • Jus
  • Gebakken paddenstoelen

Geen zin om mergpijpjes te grillen? Bestel dan in onze webshop: Beef Tallow