
Pot Roast uit de Dutch Oven
> 3 uren
6 personen
Gemiddeld
Slow cooker

Dutch Oven: klassieker in de buitenkeuken
De Dutch Oven vindt zijn oorsprong in Nederland en werd dankzij zijn kwaliteit populair in Engeland en de VS. Het robuuste ontwerp met pootjes, hengsel en plat deksel maakt 'm perfect voor koken op open vuur – bijvoorbeeld boven een houtvuurtje aan een driepoot.
Toen geëmailleerde braadpannen hun intrede deden, verdween de Dutch Oven uit onze keukens. Toch bleef de pan in de VS geliefd en is hij nu ook hier weer volop verkrijgbaar.
Vandaag de dag herontdekken kookliefhebbers deze gietijzeren alleskunner. Van stoofgerechten tot brood: koken met een Dutch Oven is een ware buitenbeleving.
Ingrediënten
- 3 pond onderrib of drie zware chuck eye steaks
- 3 eetlepels olijfolie
- 4 aardappelen
- 4 wortelen
- 2 uien
- 1 theelepel zout
- 1/4 theelepel peper
- 1/2 kopje water
Bereiding
- 1. Schil en snij de aardappelen
- 2. Schil en snij de wortelen
- 3. Schil en snij de uien
- 4. Giet de olie in de Dutch Oven
- 5. Verwarm Dutch Oven voor op 160 graden voor het braden
- 6. Bruin het vlees in olie, aan alle kanten
- 7. Breng op smaak met zout en peper
- 8. Groente en water toevoegen.
- 9. Dek af en sudder op 140 graden ongeveer 4 tot 5 uur.