
Spaans speenvarken uit de oven
> 3 uren
6 personen
Moeilijk
Oven

Neem bijvoorbeeld een Iberico speenvarken. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Ingrediënten
- 2 Sjalotjes
- 1 Speenvarken van ca. 5-7 kg
- 2 Rode Pepers
- 2 Teentje Knoflook
- 2 Limoenen, gehalveerd
- 5 Laurierblaadjes
- 5 Takjes tijm
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 snufje zout
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1. Wrijf het speenvarken in met de limoenen en het sap hiervan.
- 2. Kerf de rug en de flank van het varken voorzichtig in met een scherp mes. Ongeveer 0,5 tot 1 centimeter diep, behalve in de kop.
- 3. Snij alle ingrediënten fijn en meng dit met de rest van de ingrediënten in en kom. Wrijf de helft van dit mengels in de inkepingen en de andere helft over het vel van het speenvarken.
- 4. Plaats het varken gedurende 24 uur, afgedekt, in de koeling.
- 5. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
- 6. Zet het varken gedurende 30 minuten in een grote ovenschaal in de oven en verlaag de temperatuur na 30 minuten tot 175 graden Celsius. Laat het varken gedurende 3,5 uur doorgaren. Controleer de temperatuur in de bil van het varken. Deze moet minimaal 68 graden Celsius zijn of er moeten heldere sappen uitlopen wanneer er in geprikt wordt.
- 7. Leg het varken op een grote schaal en garneer eventueel met een appel in de mond.