Spareribs met babi ketjapsaus

Spareribs met babi ketjapsaus

Bereid heerlijke spareribs met babi ketjapsaus

Ingrediënten



Marinade:

  • 4 teentjes knoflook
  • 3 uien
  • 3 el verse gember
  • 1 el sambal oelek
  • 2 dl ketjap manis
  • 4 el gembersiroop
  • 2 el citroensap

Bereiding


  • 1. Ontvlies de spareribs, dit gaat het handigst met een stukje keukenpapier.
  • 2. Pers de knoflook fijn, snijd de ui in dunne ringen en snijd de gember in dunne plakjes. Meng alle ingrediënten voor de marinade, schenk die over de spareribs en laat ze minimaal 2 uur marineren, maar een hele nacht is nog beter voor de smaak.
  • 3. Verwarm de barbecue tot ongeveer 150°C. Richt de barbecue in voor indirecte garing.
  • 4. Leg de spareribs aan de kant zonder kolen (het indirecte gedeelte) met de vleeskant naar boven. Smeer de vleeskant steeds in met de overgebleven marinade. Na ongeveer 1,5-2 uur zijn de spareribs mooi bruin van kleur en kunnen ze eraf. Mocht je willen kun je tijdens deze eerste garing natuurlijk ook rookhout toevoegen voor een extra rooksmaakje.
  • 5. Haal de ribs van de barbecue, pak ze in aluminiumfolie en doe er een scheutje water bij in. Leg ze vervolgens weer terug op de barbecue. Afhankelijk van de dikte hebben ze nu ongeveer 45-60 minuten nodig om gaar te worden.
  • 6. De spareribs zijn klaar als het vlees bijna loskomt van de botjes. Eet smakelijk.