Selecteer eigen leverdatum
Voor 11u besteld, zelfde avond in huis
Gratis verzending in NL vanaf €89
Recyclebare verpakking

Hollands Varken Buik Spareribs

Artikelnummer: 1115
4,0

Op voorraad





Mooie, brede buikspareribs van het Hollandse varken
  • Niet tevreden, geld terug garantie
  • Voor 11:00 besteld, dezelfde avond in huis
  • Gratis verzending in NL v.a. €89,-
  • 9,3 o.b.v. 19.485 beoordelingen
Over dit product
  • Mooie, brede buikspareribs
  • Van het Hollandse varken
  • Meer rib, meer vlees tussen de botten
  • Ontzettend smaakvol

Wil je mooie, smaakvolle spareribs proberen? Ga dan voor de Hollandse Varken Buik Spareribs!

ONBEKENDE BROERTJE

Dit is het onbekende broertje van de Hollandse spareribs. Meer rib, meer vlees tussen de botten en ontzettend smaakvol.

Heerlijk. Als een Amerikaan spareribs zegt, bedoelt hij buikspareribs. Ook bekend als St. Louis cut of bellyribs.

Onze 'gewone' spareribs heten bij de Amerikanen 'baby back ribs'. Buikspareribs worden gesneden van het lagere deel van de ribben, tegen de buik. Vandaar de naam.

HOLLANDS VARKEN

Kwaliteit, dierenwelzijn en voedselveiligheid, dat is waar IKB voor staat. Producten, die onder het kwaliteitssysteem IKB Varken worden geproduceerd, komen van bedrijven die gecontroleerd worden op onder meer diergeneesmiddelengebruik, dierwelzijn, huisvesting, diergezondheid, begeleiding door de dierenarts en hygiëne.

Bij BEEF&STEAK kun je een heerlijke Hollandse Varken Buik Spareribs kopen. Ga voor deze heerlijke, brede buikspareribs en geniet van de volle vleessmaak van deze ribs. 

Bereiding

Laat de spareribs op kamertemperatuur komen. Verwijder vervolgens het vlies aan de onderkant. Dit gaat heel gemakkelijk met behulp van een platte schroevendraaier of een ander plat, bot gereedschap. Kruid de spareribs naar eigen smaak minimaal 1 uur van te voren.

Plaats de spareribs indirect boven het vuur op ongeveer 105-120 graden. Laat de spareribs 2,5 tot 3 uur op deze temperatuur garen. Haal vervolgens de spareribs van het vuur en pak deze in aluminiumfolie, samen met wat vloeibare boter en basterdsuiker. Plaats de ingepakte spareribs terug en gaar nog 1,5 tot 2 uur door op dezelfde temperatuur. Pak de spareribs uit. (Let op: de spareribs en de folie zijn heel heet, gebruik dus hittebestendige handschoenen)

Plaats de spareribs nu weer terug op het rooster en smeer in met je favoriete BBQ-saus. Laat nog ongeveer een uurtje doorgaren tot de gewenste bite is behaald. Smeer de spareribs tussendoor iedere 20 nog even in met de saus.

Meer Informatie
Herkomst Nederland
Ingrediëntendeclaratie 100% varkensvlees
Opslagconditie Diepvriesproduct ≤ -18ºC
Rijping Niet gerijpt
Soort Varkensvlees
SKU 1115
Reviews
Andy
July 2023
Groot , te weinig vleed
Grote ribs, maar zit te weinig vlees op.
Beter de St Louis ribs hier zat een stuk meer vlees aan
Saskia
June 2023
heerlijk
Erg goed bevleesd, eerst 24 uur sousvide en daarna minuut of 10 op de bbq, helemaal top!
Bas
February 2021
Mager maar lekker
Vrij magere ribben met niet veel vlees maar de smaak is goed. Lekker voor de mensen die niet zo van vet vlees houden
Boyke ten Broeke
January 2018
spareribsproject aproved
Goede kwaliteit ribben en voor een hele nette prijs
Herman
May 2015
Herman
"De ""dik bevleesde"" variant was inderdaad ruim voorzien van vlees! Royaal in de rub 24 uur sous vide op 62 C gegaard en daarna hooguit nog een klein half uur BBQ gelegen voor de finishing touch. Boterzacht ongelooflijk mals en sappig."
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Hollands Varken Buik Spareribs
loader
Bezig met laden...

check-circle U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.