Vijf tips voor je kerstdiner

Vijf tips voor je kerstdiner

Je hoeft natuurlijk niet altijd voor het vertrouwde recept te kiezen. Kalkoen is toch minder speciaal als je het voor de vierde kerst achtereen eet. Ook de hertenbiefstuk mag eens worden afgewisseld met iets nieuws. Daarom geven we je tien tips voor een origineel kerstmenu:

Top 5 kerstspecialiteiten met vlees

1. Gans

Gans is in Duitsland al jaren favoriet tijdens de kerstdagen. Het vlees is malser en sappiger dan kalkoen en laat zich uitstekend combineren met feestelijke bijgerechten.

Bereidingstip

Probeer bijvoorbeeld deze gebakken gans met kastanjevulling – een klassieker vol rijke smaken.

2. Brisket

Brisket is dé keuze voor de ervaren barbecueliefhebber. Het vraagt wat geduld en techniek, maar levert een spectaculair

Ingrediënten

Je hoeft natuurlijk niet altijd voor het vertrouwde recept te kiezen. Kalkoen is toch minder speciaal als je het voor de vierde kerst achtereen eet. Ook de hertenbiefstuk mag eens worden afgewisseld met iets nieuws. Daarom geven we je tien tips voor een origineel kerstmenu:

Top 5 kerstspecialiteiten met vlees

1. Gans

Gans is in Duitsland al jaren favoriet tijdens de kerstdagen. Het vlees is malser en sappiger dan kalkoen en laat zich uitstekend combineren met feestelijke bijgerechten.

Bereidingstip

Probeer bijvoorbeeld deze gebakken gans met kastanjevulling – een klassieker vol rijke smaken.

2. Brisket

Brisket is dé keuze voor de ervaren barbecueliefhebber. Het vraagt wat geduld en techniek, maar levert een spectaculair resultaat op.

Bereidingstip

Houd de temperatuur van je smoker of barbecue stabiel, en laat het vlees langzaam garen voor ultieme malsheid en een diepe rooksmaak.

3. Kerstham

Kerstham is in veel landen een traditionele favoriet. Met een speenvarkenhammetje maak je eenvoudig zelf een huisgemaakte ham voor de feestdagen.

Bereidingstip

Volg dit eenvoudige recept voor kerstham en verras jouw gasten met een zelfgemaakte klassieker.

4. Lamsschouder

Een lamsschouder is een smaakvol alternatief voor het traditionele lamsrack. Het is voordelig, veelzijdig en bijzonder feestelijk.

Bereidingstip

Bereid het langzaam in de oven of op de barbecue. Voor inspiratie bekijk je onze recepten met lamsschouder.

5. Picanha

Picanha heeft zich ontwikkeld tot een absolute kerstfavoriet. Het is vol van smaak, prachtig van structuur en bijna onmogelijk om te laten mislukken.

Bereidingstip

Serveer het als middelpunt van je kerstdiner. Laat je inspireren door onze picanha recepten.

Bereiding