Varkenshaas in Costa Ricaanse Koffieglaze

Varkenshaas in Costa Ricaanse Koffieglaze

Varkenshaas en koffie...een smaaksensatie. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten


  • 4 stuks varkenshaas á circa 250 gram
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 medium ui, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse gember
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 chilipeper, fijngehakt
  • 1,5 eetlepel suikerstroop/melasse
  • 120 ml bruine Rum
  • 1 liter zwarte, verse koffie
  • 1 eetlepel gemalen koffie
  • 1,5 theelepel gemalen kaneel
  • 1,5 theelepel cacaopoeder, ongezoet
  • 1 eetlepel zachter boter of margarine
  • ½ theelepel zout

Bereiding

Zo bereid je dit recept!


  • 1. Verhit de olie in een steelpan op middelhoog hoog vuur. Voeg de ui toe en fruit deze in 5 minuten mooi bruin. Voeg daarna de gember, knoflook en peper toe en bak dit 2-3 minuten mee.
  • 2. Meng de suikerstroop/melasse er doorheen. Als dit goed gemengd is, neem je de pan van het vuur en voeg je geleidelijk de rum door het mengsel. Laat dit vervolgens nog circa 2 minuten doorkoken.
  • 3. Voeg nu de koffie, koffiepoeder, kaneel en cacao toe en meng dit er goed doorheen.
  • 4. Breng het geheel weer aan de kook en reduceer dit al kokend tot ongeveer de helft. Laat dit vervolgens afkoelen.
  • 5. Doe het mengsel nu in een blender en maak een mooie, gladde substantie van het geheel. Voeg de boter en het zout toe.
  • 6. Smeer de varkenshaasjes in met het mengsel en grill deze gedurende 5 minuten op ongeveer 200 graden. Draai regelmatig en smeer de varkenshaasjes tussendoor in met de rest van het mengsel.
  • 7. Laat de haasjes even rusten voor het serveren.

Je kunt ook de varkenshaasjes in stukken snijden en er spiezen van maken. Bereidingsduur en werkwijze blijft hetzelfde.